O nouă emisiune de titluri de stat Tezaur

O nouă emisiune de titluri de stat Tezaur
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Începând din 15 ianuarie, gălățenii pot subscrie pentru două noi emisiuni de titluri de stat Tezaur, emise de Ministerul Finanțelor Publice, cu scadențe la 1 an, respectiv 3 ani şi dobânzi anuale de 6,10%, respectiv 7%. Până pe 7 februarie 2024, titlurile de stat pot fi cumpărate prin rețeaua de oficii poștale din mediul rural, iar până pe 8 februarie, din oficiile poștale din mediul urban.

Titlurile de stat sunt nominative, fiecare având o valoare de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în programul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există o sumă maximă care poate fi investită de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare în perioada de subscriere. Ulterior, subscrierile sunt definitive şi nu mai pot fi eliminate.

Citit 1115 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.