Subvenții restante de 26 milioane de lei pentru angajatorii gălățeni

Subvenții restante de 26 milioane de lei pentru angajatorii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați a anunțat, luni, că Guvernul a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat, al ANOFM, respectiv, al agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă. Astfel, angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri.

În județul Galați, sumele suplimentare de la buget ar trebui să acopere subvențiile pentru angajarea, anul trecut, a peste 1.600 de persoane. "Este vorba despre cererile firmelor care au făcut angajări în anul 2023 și pentru care au fost depuse documentele la AJOFM Galați, totalizând peste 1.600 de CNP-uri. Alocarea financiară necesară încheierii de convenții depuse încă din anul 2023 se ridică la 25.897.500 de lei. Semnarea convențiilor se va face eșalonat, termenul estimat pentru finalizare fiind luna mai", au declarat pentru "Viața liberă" reprezentanții AJOFM Galați.

Aceste subvenții sunt destinate sprijinirii încadrării în muncă a persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, tinerilor de până la 29 de ani, persoanelor cu handicap, absolvenților, persoanelor care sunt unici întreținători de familie şi șomerilor de lungă durată.

Citit 887 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024 07:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.