Numărul companiilor intrate în insolvenţă, același ca în 2022

Numărul companiilor intrate în insolvenţă, același ca în 2022
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numărul companiilor care au apelat la procedurile de insolvenţă în 2023 a rămas la acelaşi nivel din anul anterior, adică la 6.650 de firme, cele mai multe cazuri fiind în Bucureşti, Bihor şi Cluj, potrivit unei analize realizate de CITR, citate de Ziarul Financiar. 89 dintre acestea sunt companii de impact în economie, cu active de peste un milion euro, comparativ cu 67 în 2022. În ceea ce priveşte numărul restructurărilor prin procedura de concordat preventiv, în 2023 au fost înregistrate 90 de cereri, dintre care 60 sunt în derulare.

"Cifrele acestea reflectă rezultatele unor politici europene şi naţionale orientate către a ţine companiile în viaţă în vremuri de dificultate economică prin diverse mecanisme de sprijin. Însă costul ascuns pe care companiile îl plătesc este chiar performanţa lor, capacitatea lor de a genera profit pe termen lung. Cresc datoriile şi le scade performanţa. Cu alte cuvinte, companiile sunt ţinute în viaţă pe perfuzii, ele funcţionează, dar acumulează datorii.

Întrebarea pe care noi ne-o adresăm constant este cum le putem sprijini să se însănătoşească şi să performeze singure pe termen lung? Cum le ajutăm să treacă din zona de tratament la însănătoşire? În mod cert soluţiile de restructurare oferă premisele pentru o evoluţie sănătoasă. Mai departe, însă, pivotarea, inovarea, schimbarea modului de a face business sunt cele care menţin rezultatele", declară Paul-Dieter Cîrlănaru, CEO CITR, potrivit sursei citate.

Citit 796 ori Ultima modificare Joi, 01 Februarie 2024 23:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.