Taxa pe soare va fi eliminată

Taxa pe soare va fi eliminată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că, în urma numeroaselor discuții, întâlniri și dezbateri, inclusiv prin demersuri la Comisia Europeană, taxa pe soare pentru prosumatori va fi eliminată, un proiect de OUG fiind pus în consultare publică.

Potrivit ministrului Energiei, în România sunt astăzi peste 120.000 de prosumatori, cu o putere instalată de 1.500 MW, peste cea a centralei nuclear-electrice de la Cernavodă. "Voi continua să sprijin prosumatorii, pentru că România Viitorului are nevoie de energie în 3D: descentralizată, digitalizată și decarbonizată", spune ministrul.

Pentru restul românilor, care încă nu își produc singuri energia, continuă schema de sprijin prin măsurile de plafonare-compensare. "Mai mult, reducem costul energiei electrice și gazelor naturale, ceea ce va duce, în condiții normale, la facturi mai mici pentru români și pentru companiile românești. Până acum, conform celor mai recente date publicate de Comisia Europeană, luând în calcul prețurile plafonate, nu cele din contracte, ci cele plătite efectiv de consumatori, românii au al patrulea cel mai ieftin gaz și a cincea cea mai ieftină energie electrică din UE", a mai spus Burduja.

Citit 1345 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2024 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.