Obiectivul ITM nu este "anihilarea agentului economic"

Obiectivul ITM nu este "anihilarea agentului economic"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La finalul unui document prezentat în Comisia de dialog social a Prefecturii, ITM Galați precizează că obiectivul controalelor nu îl reprezintă anihilarea agentului economic, ci în primul rând prevenția.

"În cadrul controalelor efectuate, inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată, în primul rând, pe prevenție, iar sancțiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislației și când s-a constatat că recomandările din prima fază ale inspectorilor de muncă nu au fost respectate la verificările ulterioare", se afirmă în documentul citat.

În anul 2023, în cele 1.166 de controale efectuate în domeniul securității și sănătății în muncă, s-au constatat abateri de la respectarea legislației în vigoare pentru care s-au aplicat 1.337 de sancțiuni contravenționale, dintre care 89 de amenzi în valoare de 395.500 de lei, au fost dispuse 1.338 de măsuri de remediere a neconformităților depistate și au fost oprite din funcționare trei echipamente de muncă.

pnl3
Citit 892 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 11:21

1 comentariu

 • postat de dgi
  Joi, 04 Aprilie 2024 18:24
  81.196.245.***
  Obiectivul ITM la control este sa dovedeasca ce puternici si dictatoriali sunt. Dominati de pozitia pe care o ocupa, terorizeaza pe cei nesustinuti politic si trec cu vederea pe cei protejati politic. Instrumente politice deghizate in functionari publici. Absurditatea lor este incredibila
  0
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.