Evoluția afacerilor din comerțul cu amănuntul

Evoluția afacerilor din comerțul cu amănuntul
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în primele cinci luni din acest an, faţă de perioada similară din 2023, ca serie brută, cu 8,0 la sută, potrivit datelor INS.

Rezultatul a fost obținut ca urmare a majorării vânzărilor de produse nealimentare (+13,3 la sută), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,5 la sută) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,5 la sută).

Comparativ cu aprilie 2024, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, a scăzut în luna mai, pe ansamblu, cu 1,6 la sută, ca urmare a diminuării înregistrate la vânzările de produse nealimentare (-3,8 la sută) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,0 la sută). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 4,5 la sută.

Citit 895 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2024 17:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro