Start pentru 2,5 milioane de euro la Oancea

Start pentru 2,5 milioane de euro la Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contrast cu inerţia autorităţilor din numeroase localităţi ale Galaţiului, la Oancea au demarat lucrări în valoare de 2,5 milioane de euro, aproape 100 de miliarde de lei vechi. „Campionii” de la Oancea devin astfel singura comună din judeţ cu două proiecte europene câştigate într-un an, care însumează 3,5 milioane de euro.

Cel de-al doilea proiect, al cărui start oficial s-a dat recent, pe 26 septembrie, este unul multaşteptat de onceni şi are printre principalele obiective cinci kilometri de străzi asfaltate după normele europene. Numai cine nu s-a înnămolit pe uliţele din România nu ştie cât de importante sunt străzile la sate. Bine, e valabil şi la oraş, dar asta rămâne numai între noi, gălăţenii.

Revenind la Oancea, proiectul în cauză, în valoare de 2,5 milioane de euro, se va întinde pe durata a 24 de luni şi, pe lângă asfaltarea străzilor, se va mai finaliza cu refacerea, modernizarea şi dotarea căminului cultural, construcţia unui nou şi modern cămin de bătrâni, precum şi cu achiziţionarea unei autospeciale pentru stins incendii, marca MAN.

„Am demonstrat astăzi că acolo unde sunt profesionalism, sacrificiu, dar şi puţin noroc şi oblăduire dumnezeiască, se poate”, a declarat primarul Victor Chiriloaie la deschiderea oficială a lucrărilor, încheind: „Să ne ajute bunul Dumnezeu, pentru Oancea şi pentru onceni!”.

Cuvinte frumoase la adresa comunităţii din Oancea a rostit şi vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Tania Bogdan, care a reconfirmat susţinerea cofinanţării din partea CJ.

(Articol publicitar)

 

Citit 1576 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2011 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.