O firmă din Galaţi construieşte şapte "vaporetto" pentru Timişoara. Ambarcaţiunile vor circula pe Bega

O firmă din Galaţi construieşte şapte "vaporetto" pentru Timişoara. Ambarcaţiunile vor circula pe Bega
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, finalizarea licitaţiei pentru achiziţia mult-aşteptatelor vaporaşe care ar urma să circule pe Bega. Dacă la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, la cea de-a doua au fost două oferte depuse.

Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Galaţi specializată în construcţia de ambarcaţiuni sportive şi de agrement, Spat Yard SRL. Valoarea totală a contractului este de peste 1,93 milioane de euro cu TVA, ceea ce înseamnă că preţul unei ambarcaţiuni va depăşi 275.000 de euro.

Achiziția celor şapte vaporașe reprezintă contribuția Primăriei Timișoara în cadrul unui proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea și amenajarea  malurilor râului Bega. Ambarcaţiunile vor avea lungimea de 12 metri, lățimea de 4,9 metri și vor avea o capacitate maximă de 50 de pasageri, o punte deschisă și un salon acoperit pentru pasageri, cu ferestre culisante. Fiecare vaporaş va fi condus de o echipă formată dintr-un marinar și un motorist.

Oficialii Primăriei Timişoara se aşteaptă ca ambarcaţiunile să fie folosite mai ales în scop de agrement, deşi la început s-a spus că vor fi asimilate transportului public.

Citit 6518 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2015 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.