Pagina Ministerului Sănătăţii, transformată în site de PR

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În scurta perioadă în care s-a aflat la conducerea Ministerului Sănătăţii fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu a reuşit să pună pe picioare şi pagina oficială de internet a instituţiei. Astfel, la plecarea sa, site-ul evoluase dintr-o epavă într-o pagină mai mult decât decentă, cu un meniu intuitiv şi cu informaţii utile pentru pacienţi şi pentru medici. Astăzi însă, în ciuda faptului că aspectul site-ului a fost păstrat de actuala conducere social-democrată, conţinutul a avut puternic de suferit, după ce actualul şef de la Sănătate, Florian Bodog, a ales să transforme pagina oficială într-un soi de pagină de promovare personală.

Mai exact, autorii celei mai dinamice rubrici a site-ului, cea a comunicatelor de presă, par mai curând interesaţi să-i aducă ode ministrului Sănătăţii decât să livreze informaţie clară şi bine aşezată în context. Spre exemplu, am luat doar ultimele patru pagini de comunicate şi am observat că, din 20 de anunţuri, în 12 informaţia este centrată pe ce a făcut sau cu cine s-a întâlnit Bodog în ziua respectivă. Este un mod de expunere care îşi trage rădăcinile din şcoala propagandistică de partid de dinainte de '89, mod păgubos atât pentru persoanele care intră pe site în căutare de informaţii, cât şi pentru imaginea instituţiei, atât cât această imagine mai există.

Bodog pare să fi venit la conducerea unui minister cu mari probleme nu pentru a face puţină ordine în ogradă, ci pentru a mai câştiga niţel capital de imagine. Totul, pe banii, timpul şi răbdarea contribuabililor, pentru că vorbim de pagina oficială a unei instituţii publice, nu de un site personal.

Ce contează că zeci de copii au murit din cauza rujeolei, în timp ce medicii nu aveau vaccin, care ar fi trebuit livrat de Ministerul Sănătăţii, pentru a-i imuniza? Ce dacă medicii de familie au intrat în grevă de avertisment? Şi ce dacă lipsa imunoglobulinei a dus la decesul unui pacient? Ce contează toate acestea, când de pe site-ul instituţiei pe care Bodog o conduce aflăm că ministrul "s-a întâlnit", "a discutat" şi "a participat"? Nu-i aşa că deja vă simţiţi mai bine când cineva face atâtea pentru sănătatea voastră?

Citit 1741 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2018 22:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.