Legile Justiţiei, arma lui Dragnea

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Luni seară, după ce PSD-iştii lui Liviu Dragnea l-au executat, la comandă, pe brăileanul incomod Mihai Tudose, în spaţiul public nu au întârziat să apară dezvăluiri, pe surse, cu privire la acuzaţiile în rafală care i-au fost aduse fostului premier. Printre altele, i s-a reproşat că s-a delimitat de legile Justiţiei, că nu le-a susţinut public şi că a refuzat să le treacă prin Guvern. Mai mult, fostul prim-ministru a şi îndrăznit, spre exasperarea pesediştilor cu probleme penale, să facă o serie de declaraţii cu privire la buna funcţionare a Justiţiei şi a statului de drept, care contravin principiilor lui Dragnea şi susţinătorilor lui din partid.

Ieri, la scurt timp de la nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al României, Olguţa Vasilescu mărturisea, satisfăcută, că eurodeputatei i-au fost adresate mai multe întrebări în şedinţa PSD. Ministrul Muncii a dezvăluit că Viorica Dăncilă a fost întrebată, dacă ştie unde sunt K 2 şi T14 (sedii ale SRI) şi aceasta a spus că nu ştie. În plus, a povestit ea, ilustrul Şerban Nicolae a întrebat-o dacă este de acord să continue legile Justiţiei şi aceasta a răspuns afirmativ.

Bingo! Este, practic, tot ce-i interesează pe Dragnea şi ai lui, la acest moment. Dacă mai punem la socoteală că Viorica Dăncilă provine din Teleorman (mai nou, un soi de "fabrică de elite" pentru politica la nivel înalt) şi este catalogată drept o apropiată a liderului PSD, controlul lui Liviu Dragnea asupra Guvernului şi liderilor de filiale este asigurat.

Este mai mult decât evident că scaunul de lider autoritar şi periculos al lui Liviu Dragnea scârţâie, dacă ţinem cont că o serie de baroni ai PSD s-au poziţionat clar împotriva lui, în războiul cu Tudose. Nu este însă suficient, chiar dacă PSDragnea îi nemulţumeşte profund pe social-democraţii care încă mai cred în valori şi îşi doresc un lider în adevăratul sens al cuvântului.

Liviu Dragnea are în mânecă legile Justiţiei. De altfel, de aici au şi plecat negocierile de susţinere cu mulţi dintre liderii de filiale, cu promisiunea că va avea grijă de ei. Dar mai are şi cheia fondurilor publice.

Citit 1694 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2018 23:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.