Legile Justiţiei, arma lui Dragnea

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Luni seară, după ce PSD-iştii lui Liviu Dragnea l-au executat, la comandă, pe brăileanul incomod Mihai Tudose, în spaţiul public nu au întârziat să apară dezvăluiri, pe surse, cu privire la acuzaţiile în rafală care i-au fost aduse fostului premier. Printre altele, i s-a reproşat că s-a delimitat de legile Justiţiei, că nu le-a susţinut public şi că a refuzat să le treacă prin Guvern. Mai mult, fostul prim-ministru a şi îndrăznit, spre exasperarea pesediştilor cu probleme penale, să facă o serie de declaraţii cu privire la buna funcţionare a Justiţiei şi a statului de drept, care contravin principiilor lui Dragnea şi susţinătorilor lui din partid.
Ieri, la scurt timp de la nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al României, Olguţa Vasilescu mărturisea, satisfăcută, că eurodeputatei i-au fost adresate mai multe întrebări în şedinţa PSD. Ministrul Muncii a dezvăluit că Viorica Dăncilă a fost întrebată, dacă ştie unde sunt K 2 şi T14 (sedii ale SRI) şi aceasta a spus că nu ştie. În plus, a povestit ea, ilustrul Şerban Nicolae a întrebat-o dacă este de acord să continue legile Justiţiei şi aceasta a răspuns afirmativ.
Bingo! Este, practic, tot ce-i interesează pe Dragnea şi ai lui, la acest moment. Dacă mai punem la socoteală că Viorica Dăncilă provine din Teleorman (mai nou, un soi de "fabrică de elite" pentru politica la nivel înalt) şi este catalogată drept o apropiată a liderului PSD, controlul lui Liviu Dragnea asupra Guvernului şi liderilor de filiale este asigurat.
Este mai mult decât evident că scaunul de lider autoritar şi periculos al lui Liviu Dragnea scârţâie, dacă ţinem cont că o serie de baroni ai PSD s-au poziţionat clar împotriva lui, în războiul cu Tudose. Nu este însă suficient, chiar dacă PSDragnea îi nemulţumeşte profund pe social-democraţii care încă mai cred în valori şi îşi doresc un lider în adevăratul sens al cuvântului.
Liviu Dragnea are în mânecă legile Justiţiei. De altfel, de aici au şi plecat negocierile de susţinere cu mulţi dintre liderii de filiale, cu promisiunea că va avea grijă de ei. Dar mai are şi cheia fondurilor publice.

Citit 1585 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2018 23:11

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de Sandu
  Miercuri, 17 Ianuarie 2018 10:34
  109.103.134.***
  Obsesia Dragnea macina zilelele si mai ales noptile multora.In fond este un simplu sef de partid care mai devreme sau mai tarziu va pleca de la conducerea P.S.D asa cum au mai plecat si altiiNu imi place deloc acest individ care a mai trecut si pe la PDL transformat in prezent in PNL insa a pune in sarcina sa tot ce misca in tara si in P.S.D este putin exagerat si reprezinta tema preferata a actualei opozitii firave din parlament insa vocala in strada si in media in lipsa unor subiecte cu adevarat importante.Despre Tudose numai de bine mai ales ca nu se mai spune nimic despre lucrarea sa de doctorat la care a si renuntat ..oare de ce si despre marea sa realizare pentru galateni ,intentia de a cere restituirea unei suprafete de teren atribuita noua prin H.G.Faptul ca este prima data in istoria acestei tari cand o femeie ar putea ocupa o functia atat de importanta este ignorat in schimb este subliniat faptul ca provine din Teleorman ca si Dragnea si persiflat ca acolo ar fi rezervorul de elite pentru marea politica.Legile justitiei sunt absolut necesare iar daca Dragnea va fi gasit vinovat sunt sigur ca va plati.In timpul lui Nastase a fost modificata durata mandatului presedintelui de la 4 la 5 ani cu intentia de a beneficia el de acest lucru,asa spunea media si atunci,rezultatul il stim cu totii.Oare istoria nu se poate repeta...
  9
  5
  Raportează
 • Miercuri, 17 Ianuarie 2018 10:07
  82.76.8.***
  Arma lui Dragnea, Vasilica Dancila.....Viorica, nume de alint este al doilea in trecut ordine cronologica in C.I. Deci avem o marioneta teleormaneana pe functia de prim ministru. Au Vasilica lor, prim ministra asa cum odinioara copiii avea marionetele lor celebre Vasilache si Marioara...Am infrant inca o data !
  1
  9
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Miercuri, 17 Ianuarie 2018 08:30
  194.105.20.***
  Cu asa conducatori, in 20 de ani nu va mai fi Romania ci doar un teritoriu de colonizat oficial !!!
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.