Războiul total al lui Dragnea cu Justiţia

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În timp ce opinia publică, societatea civilă şi Comisia Europeană protestează, se indignează şi atrag atenţia cu privire la controversatele modificări aduse legilor Justiţiei, liderii celor două partide de guvernământ şi acoliţii acestora par să-şi vadă imperturbabili de planul pus la cale pentru aservirea puterii judecătoreşti. Niciun compromis nu pare prea mare pentru Dragnea şi Tăriceanu, dacă rezultatul acţiunilor lor va fi o Românie întoarsă în timp cu cel puţin un deceniu. Într-o ţară cu o justiţie independentă şi puternică este greu şi foarte riscant să furi. De ce şi-ar dori, atunci, tocmai cei care fură o astfel de ţară?

Scrisoarea pe care Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat-o şi au trimis-o miercuri către conducerea Comisiei Europene demonstrează nu doar că cei doi utilizează cu de la sine putere instrumentele statului de drept în interes pur personal şi politic, ci şi faptul că sunt dispuşi să schimbe macazul României de pe drumul pro-European, în cazul în care autorităţile de la Bruxelles nu încetează să îi admonesteze. Iar o orientare a ţării către est nu mai este astăzi chiar atât de greu de imaginat cum se întâmpla în urmă cu doar câţiva ani. De altfel, Ungaria şi Polonia au arătat deja în mai multe rânduri că se poate, deci drumul a fost deja bătătorit.

Sistemul corupt care le-a permis unor Dragnea şi Tăriceanu, indivizi de altfel mediocri, să prospere şi să ajungă în vârful puterii este astăzi indiscutabil mai slăbit decât la începutul anilor 2000. Dacă înţelegem tipul politicianului de Dâmboviţa ca produs al acestui sistem nici nu mai avem de ce să ne mirăm de consecvenţa cu care astfel de personaje luptă împotriva statului de drept. Actualilor lideri politici nu le convine să trăiască într-o Românie cu adevărat democratică, pentru că într-o astfel de societate nu şi-ar găsi locul. Nimic nu este veşnic însă, iar vremea actualilor politicieni va trece, mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Întrebarea este însă cine vine din urma lor?

Citit 1998 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 19:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.