Războiul total al lui Dragnea cu Justiţia

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În timp ce opinia publică, societatea civilă şi Comisia Europeană protestează, se indignează şi atrag atenţia cu privire la controversatele modificări aduse legilor Justiţiei, liderii celor două partide de guvernământ şi acoliţii acestora par să-şi vadă imperturbabili de planul pus la cale pentru aservirea puterii judecătoreşti. Niciun compromis nu pare prea mare pentru Dragnea şi Tăriceanu, dacă rezultatul acţiunilor lor va fi o Românie întoarsă în timp cu cel puţin un deceniu. Într-o ţară cu o justiţie independentă şi puternică este greu şi foarte riscant să furi. De ce şi-ar dori, atunci, tocmai cei care fură o astfel de ţară?
Scrisoarea pe care Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat-o şi au trimis-o miercuri către conducerea Comisiei Europene demonstrează nu doar că cei doi utilizează cu de la sine putere instrumentele statului de drept în interes pur personal şi politic, ci şi faptul că sunt dispuşi să schimbe macazul României de pe drumul pro-European, în cazul în care autorităţile de la Bruxelles nu încetează să îi admonesteze. Iar o orientare a ţării către est nu mai este astăzi chiar atât de greu de imaginat cum se întâmpla în urmă cu doar câţiva ani. De altfel, Ungaria şi Polonia au arătat deja în mai multe rânduri că se poate, deci drumul a fost deja bătătorit.
Sistemul corupt care le-a permis unor Dragnea şi Tăriceanu, indivizi de altfel mediocri, să prospere şi să ajungă în vârful puterii este astăzi indiscutabil mai slăbit decât la începutul anilor 2000. Dacă înţelegem tipul politicianului de Dâmboviţa ca produs al acestui sistem nici nu mai avem de ce să ne mirăm de consecvenţa cu care astfel de personaje luptă împotriva statului de drept. Actualilor lideri politici nu le convine să trăiască într-o Românie cu adevărat democratică, pentru că într-o astfel de societate nu şi-ar găsi locul. Nimic nu este veşnic însă, iar vremea actualilor politicieni va trece, mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Întrebarea este însă cine vine din urma lor?

Citit 1866 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 19:44

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

 • Marți, 30 Ianuarie 2018 16:39
  109.98.57.***
  Dragnea se considera el insusi justitia acestei tari.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Observator
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 10:35
  82.137.9.***
  Strigătul acestor timpuri: "Corupţii voştri sunt mai corupţi decât corupţii noştri!".Diferenţa reală constă numai în puterea goarnei/portavocii.
  3
  9
  Raportează
 • postat de codo
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 09:55
  80.246.106.***
  Românii trebuie sa deschida ochii macar acum cand s-a ingrosat gluma si a ajuns sa ne conduca cooperativa videle. O minima verificare a parcursului politic si educational permite selectarea alesilor. Cand vom inceta sa plebiscitam energumenii etichetati cu cele trei litere nefaste psd, vom avea reprezentanti de calitate. E valabil si pentru celelalte partide, desi intr-o mai mica masura. Deocamdata doar USR a avut liste cu oameni integri.
  6
  9
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 08:33
  194.105.20.***
  Dupa ei va veni potopul celor ce vor vrea sa plece din romania - asta sau o dictatura militara diura - alegeti ceva rau sau ceva si mai rau !!!!
  5
  8
  Raportează
 • postat de Tanara fana pesede de 81 ani
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 05:48
  95.77.196.***
  PESEDE ! dracNEA SA TE IE !
  5
  6
  Raportează
 • postat de george
  Vineri, 26 Ianuarie 2018 00:33
  185.45.177.***
  Dragnea nu e singur, nu degeaba voteaza tot PSD-ul la ordin, toti sunt santajabili si necurati.
  Eu am trimis email la nicolaemarin@senat.ro cu o solicitare dar, desigur, nu am primit si nici nu ma asteptam la raspuns :)).
  In caz ca nu stiti, serviti biografie :
  Experienţă profesională
  Activitate
  2000 - 2011 Manager Transporturi SC STEFU ION SRL
  2012 - Primar UAT Comuna Pechea, Judetul Galati
  Educaţie şi formare
  Studii
  1987 - 1991 Liceul nr. 16 Bucuresti Electrotehnica
  2008 - 2011 Universitatea Spiru Haret Bucuresti - Facultatea de Management
  Diplome
  1991 - Diploma Bacalaureat
  2011 - Diploma de Licenta
  Experienţă politică
  Activitate
  Secretar Executiv - Organizatia Judeteana Galati - PP-DD
  Vicepresedinte Asociatia Comunelor si Oraselor din Romania - Filiala Galati
  Alte informaţii
  Limbi Straine - Germana, Italiana, Spaniola

  Fac o invitatie, sa vorbim mai mult despre ai nostri, astia locali.
  6
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.