Aţi luat-o razna, domnilor aleşi?

Evaluaţi acest articol
(37 voturi)
4 comentarii

Deunăzi, un primar social-democrat îmi spunea, mâhnit: "dacă aţi şti câte lucruri bune nu se fac şi câte decizii nesănătoase se iau din raţiuni strict electorale...". Mi-am amintit asta atunci când am citit, zilele trecute, despre aşa-zisele facilităţi, pe anul 2018, gândite de aleşii locali pentru transportul public în comun. Un proiect de hotărâre de un populism grotesc!
Abonament pe una sau două linii cu doar 1 leu pentru cei cu pensii de până în 1.900 de lei, 25 la sută din preţul unui abonament pentru cei cu pensii cuprinse între 1.901 lei şi 2.500 de lei brut. Am făcut un calcul şi am descoperit că o pensie de 2.500 de lei brut înseamnă de fapt 2.450 de lei net, bani în mână! Vi se pare un venit insignifiant? Mie, nu!
La acestea se adaugă, printre altele: abonament redus cu 75% pe o linie pentru persoanele cu salariul minim pe economie (în sfârşit, i-a băgat cineva în seamă şi pe oamenii ăştia), abonament de 1 leu pentru şomeri (pentru cei înregistraţi la AJOFM, aflaţi în plată) şi abonament pe o linie cu doar 1 leu pentru elevi şi studenţi (de până în 26 de ani). Ajungi, bulversat fiind de toate pomenile propuse de aleşi, să te întrebi cine mai plăteşte transportul, la Galaţi? Nici la Braşov şi Sibiu, oraşe pe care le tot dăm exemplu de bună practică şi unde transportul public are un alt standard, nu vezi aşa ceva! Nici măcar la o aruncătură de băţ, la Brăila, nu am întâlnit atâta populism deşănţat (dacă sursele online nu au minţit)! La Cluj sunt facilităţi cu nemiluita, conform surselor online, dar iertat să-mi fie, acolo transportul public în comun este la un alt nivel, pe care, cel mai probabil, noi îl vom atinge abia peste câţiva ani! Colac peste pupăză, liberalii (sic!) au plusat, propunând facilităţi extinse şi pentru alte categorii! Că, vorba aia, nu dau de la ei din buzunar!
Ce-i determină, oare, pe aleşi să arunce în dezbatere asemenea monstruozităţi, în condiţiile în care societatea de transport public local este cu un picior în groapa falimentului, iar dinspre Primărie unii urlă că s-au săturat să bage bani în Transurb? Vin doi ani electorali: în 2019, avem europarlamentare şi prezidenţiale, iar în 2020 - locale şi parlamentare. Aţi luat-o razna, domnilor aleşi?

Citit 2279 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2018 09:54

4 comentarii

 • postat de Alin19 Joi, 15 Februarie 2018 17:58 100.117.4.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ce e asa gresit in a acorda facilitati la transportul public local?Si in strainatate se poarta asta,asa ca nu vad unde-i problema.Anumite categorii de oameni mai dezvantajate ,trebuie sa primeasca niste facilitati,asa e normal.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 14 Februarie 2018 08:19 194.105.20.*** Link la comentariu
  10
  3

  Tara de KKT !! Plecati cat mai puteti !!!!

  Raportează
 • postat de x Miercuri, 14 Februarie 2018 04:18 24.18.127.*** Link la comentariu
  8
  4

  po-PUL1-sm pesedist deșănțat

  Raportează
 • postat de george Miercuri, 14 Februarie 2018 01:40 185.45.177.*** Link la comentariu
  4
  27

  Nu le pasa de unde, lor sa le dea si voteaza, asta nu intelegem noi dar inteleg politicienii.
  Cand angajatilor primarimei li s-au oferit abonamente cu reduceri, toti au cerut, chiar si cei cu peste 5000 lei salariu, sefi de servicii si mai mari.
  Si in viitor vom avea socul deznadejdii, caci tot ei vor fi alesi. In multe tari conducatorii isi prostesc oamenii cu religia, in altele cu alcoolul, la noi cu lipsurile si cat mai multe datorii, condamnat sa "te descurci".
  Sansa o reprezinta puterea exemplului, sa ne oprim cat mai multi din a gandi si proceda astfel.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.