Aţi luat-o razna, domnilor aleşi?

Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Deunăzi, un primar social-democrat îmi spunea, mâhnit: "dacă aţi şti câte lucruri bune nu se fac şi câte decizii nesănătoase se iau din raţiuni strict electorale...". Mi-am amintit asta atunci când am citit, zilele trecute, despre aşa-zisele facilităţi, pe anul 2018, gândite de aleşii locali pentru transportul public în comun. Un proiect de hotărâre de un populism grotesc!

Abonament pe una sau două linii cu doar 1 leu pentru cei cu pensii de până în 1.900 de lei, 25 la sută din preţul unui abonament pentru cei cu pensii cuprinse între 1.901 lei şi 2.500 de lei brut. Am făcut un calcul şi am descoperit că o pensie de 2.500 de lei brut înseamnă de fapt 2.450 de lei net, bani în mână! Vi se pare un venit insignifiant? Mie, nu!

La acestea se adaugă, printre altele: abonament redus cu 75% pe o linie pentru persoanele cu salariul minim pe economie (în sfârşit, i-a băgat cineva în seamă şi pe oamenii ăştia), abonament de 1 leu pentru şomeri (pentru cei înregistraţi la AJOFM, aflaţi în plată) şi abonament pe o linie cu doar 1 leu pentru elevi şi studenţi (de până în 26 de ani). Ajungi, bulversat fiind de toate pomenile propuse de aleşi, să te întrebi cine mai plăteşte transportul, la Galaţi? Nici la Braşov şi Sibiu, oraşe pe care le tot dăm exemplu de bună practică şi unde transportul public are un alt standard, nu vezi aşa ceva! Nici măcar la o aruncătură de băţ, la Brăila, nu am întâlnit atâta populism deşănţat (dacă sursele online nu au minţit)! La Cluj sunt facilităţi cu nemiluita, conform surselor online, dar iertat să-mi fie, acolo transportul public în comun este la un alt nivel, pe care, cel mai probabil, noi îl vom atinge abia peste câţiva ani! Colac peste pupăză, liberalii (sic!) au plusat, propunând facilităţi extinse şi pentru alte categorii! Că, vorba aia, nu dau de la ei din buzunar!

Ce-i determină, oare, pe aleşi să arunce în dezbatere asemenea monstruozităţi, în condiţiile în care societatea de transport public local este cu un picior în groapa falimentului, iar dinspre Primărie unii urlă că s-au săturat să bage bani în Transurb? Vin doi ani electorali: în 2019, avem europarlamentare şi prezidenţiale, iar în 2020 - locale şi parlamentare. Aţi luat-o razna, domnilor aleşi?

Citit 2746 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2018 09:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.