Iar ne îngropaţi în bălării?

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Mi-e greu să cred că, după doi ani în care Galaţiul a fost năpădit de buruieni, iar autorităţile au fost înjurate constant de cetăţeni deoarece nu au fost capabile să întreţină nici măcar amărâtele de spaţii verzi pe care le mai avem, primarul oraşului va mai permite un sezon ratat în lupta cu buruienile. Totuşi, s-a lăsat tăcere în ograda Primăriei, deşi până în primăvară mai sunt doar câteva zile.

În toamna anului trecut, autorităţile îşi recunoşteau public impotenţa managerială şi decideau să paseze responsabilitatea întreţinerii celor mai importante zone verzi din oraş unor operatori privaţi. Au trecut aproape trei luni de la hotărârea votată de consilierii locali privind externalizarea amenajării şi întreţinerii a aproximativ 30 de parcuri şi scuaruri din oraş. Pe listă se aflau, printre altele, locurile de promenadă preferate ale gălăţenilor - Faleza Dunării, Grădina Publică, cele mai importante parcuri din oraş (Viva, Orăşelul Copiilor, Parcul Cloşca şi nu numai), precum şi scuarurile unor importante străzi din oraş, printre care Brăilei, Siderurgiştilor şi Oţelarilor.

Au trecut aproximativ trei luni de când aleşii au luat decizia să apeleze la operatori privaţi specializaţi în întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, iar până la această dată nu avem vreun semn că s-a făcut vreun demers concret în acest sens. Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva şi în sezonul cald ce va urma vom fi trataţi, cu bună ştiinţă sau nu, precum primatele? Căci, în verile ce au trecut, la cât de mari erau bălăriile pe Faleză şi în multe parcuri din oraş, doar lianele mai lipseau.

În mai puţin de o săptămână, intrăm în luna martie, iar din partea meteorologilor am primit deja vestea bună: în aproximativ două săptămâni, se va face cald, iar temperaturile vor urca la 13-14 grade Celsius. Din partea Primăriei, însă, nu avem vreo vestă bună sau măcar un pronostic pozitiv. Să fie semn că ne mai lasă încă un an pe „mâna” Gospodărire Urbană? Iar ne îngropaţi în bălării?

Citit 1763 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2018 19:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.