Urmează eutanasierea câinilor fără stăpân

Evaluaţi acest articol
(416 voturi)

Gălăţenii decontează, din nou, ignoranţa şi nepăsarea politicienilor. După ce, în urmă cu aproximativ doi ani, Primăria a plătit daune de 10.000 de euro pentru că un copil a fost muşcat de maidanezi, fiindcă aleşii nu au făcut între timp nici cel mai mic efort pentru a-i proteja pe cetăţeni de câinii comunitari, pe care nu i-au strâns de pe străzi, municipalitatea ar putea să plătească, din nou, daune de mii de euro unui gălăţean care a rămas fără un deget după un atac al câinilor vagabonzi. Şi câţi oameni or mai fi fost muşcaţi, hăituiţi şi agresaţi fără să se fi dus în instanţă după asta...

Câte persoane trebuie să mai ceară socoteală în instanţă autorităţilor şi câte daune trebuie să mai plătească oamenii, din buzunarul lor, pentru ca aleşii Galaţiului să ia o dată pentru totdeauna măsuri pentru a-i proteja pe cetăţeni? Fosta administraţie ar fi putut să aplice legea eutanasierii, dar nu a făcut-o. Din interes strict electoral.

Actualii aleşi lansează tot soiul de campanii pentru a-i sensibiliza pe aşa-zişii iubitori de animale (mulţi - extrem de vocali şi agresivi) care strâng maidanezi în jurul blocurilor sau caselor în care locuiesc. Pe care, bineînţeles, nu-i iau în propria locuinţă, ci îi hrănesc pe domeniul public cu tot felul de resturi, pe care ei nu le mai consumă oricum. Ţin bietele animale în frig, indiferent că afară sunt temperaturi negative, iar de vaccinare, sterilizare şi deparazitare, nici nu se pune problema. Aceste persoane nu vor înţelege niciodată că a fi iubitor de animale, aşa cum s-au autointitulat mulţi dintre ei, nu presupune doar să-i arunci maidanezului câte un os din când în când.

Mai nou, municipalitatea a lansat programul de sterilizare a maidanezului de la bloc, un program menit să ajute la subţierea în mod natural a rândurilor câinilor fără stăpân. Din păcate, acesta a fost un eşec din start, doar doi gălăţeni înscriindu-se în program, în aproximativ o lună de când a fost lansată campania. Anul trecut, la capitolul sterilizare, municipalitatea a mai bifat un eşec răsunător. Până în 30 de stăpâni de câini de rasă comună şi-au sterilizat gratuit prietenii necuvântători. Tind să cred că actuala administraţie va alege în final să aplice legea, aşa cum este normal. Urmează eutanasierea câinilor fără stăpân.

Citit 3768 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2018 18:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.