PSD pregătește asaltul decisiv

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Încercările sistematice de aservire a Justiţiei sunt dovada clară că Partidul Social Democrat va continua cu perseverenţă, parcă după un calendar dinainte pus la punct, războiul total împotriva instituţiilor statului de drept. După legile Justiţiei și intrarea în vigoare a controversatului Cod fiscal, tunurile sunt puse, deloc surprinzător, asupra libertăţii de exprimare, adică tocmai a condiţiei sine-qua-non a statului de drept.

Primii pași în acest sens au fost deja făcuţi, deocamdată printr-un anunţ al liderului PSD, în cadrul unei emisiuni televizate. În direct, Liviu Dragnea a spus că a convenit, împreună cu mai mulţi colegi, "să lucrăm la o lege care să dea posibilitatea să îi sancţionăm pe cei care mint, defăimează propria ţară, gen Monica Macovei. Libera exprimare nu înseamnă să defăimezi".

Cu alte cuvinte, social-democraţii pregătesc deja un cadru legislativ care să le permită să pedepsească orice opinie contrară sau care nu coincide cu a lor. Nu contează cât se fură și cât se încalcă legile în ţară, important este ca despre acest lucru să nu se vorbească în afară.

Din DEX se poate constata lesne că termenul a defăima are o paletă atât de largă de sensuri încât va putea fi interpretat, fără probleme, în funcţie de interesele celui care va judeca. Iar odată ajunşi în acest punct, nu vom mai putea vorbi de dreptul la liberă exprimare.

Ca argument în sprijinul anunţului său, Dragnea a adus, ce surpriză, "statul paralel". În opinia sa, această "caracatiţă a sugrumat dezvoltarea României și a frânt vieţi, destine, a băgat oameni în pușcărie, a scăpat infractori, a protejat interese străine, a lovit în interesele românești etc.".

Ascultat în integralitatea lui, discursul șefului PSD pare mai degrabă ca o mea culpa, din moment ce fiecare dintre argumentele invocate se potrivesc de minune pentru jaful naţional pus la cale și executat fără încetare chiar de către el și de cei din formaţiunea politică pe care o conduce.

Citit 1974 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 15:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.