Cu cine-i gravidă mama proştilor?

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Demararea a două dintre proiectele majore ale actualei administraţii locale, investiţii menite să schimbe în bine faţa oraşului şi traiul gălăţenilor, este condiţionată de câteva "mici detalii" descoperite ulterior. Mai precis, atunci când Dumnezeu a dat cui trebuie mintea cea de pe urmă.

Pentru construirea primei parcări multietajate, investiţie de peste 9,4 milioane de lei, deţinătorii de garaje au fost notificaţi să elibereze terenul încă din vara lui 2017. Suntem în primăvara lui 2018, lucrările parcării sunt în licitaţie, numai că... surpriză! S-a descoperit că terenul viitoarei parcări va trebui eliberat şi de reţelele de utilităţi care îl străbat. Lucrări care nu au fost prinse în contractul licitat! Prin urmare, pentru devierea colectoarelor de canalizare şi a conductei de gaze naturale a fost lansată o licitaţie. Cât despre instalaţiile reţelei electrice, trebuie realizat mai întâi un studiu care să stabilească modalitatea de deviere. Pe scurt, "distracţia" va costa aproximativ 700.000 de lei - sumă care nu face gaură nici în Cer, nici în buget - dar cere timp! Timp să vină ofertanţii la licitaţii, timp să fie realizate documentaţiile şi apoi realizate lucrările…

O să-mi spuneţi că numai cine nu munceşte nu greşeşte! Şi că, nefiind la vedere, ci în pământ, poate că reţelele au fost uitate. Ori nici măcar nu s-a ştiut de existenţa lor! Dar ce ziceţi când ditamai Pasajul "Dunărea" este "uitat" în ampla amenajare a zonei centrale a oraşului, cuprinsă între P-uri şi Potcoava de Aur, investiţie de 11,3 milioane de lei? Mai exact, e prins doar desenul futurist al pasajului protejat de cupole, nu şi costul reabilitării lui!

Aşa că acum se caută proiectant ca să actualizeze o mai veche documentaţie de reparaţie capitală a pasajului, iar mai apoi se va căuta un constructor. Nu se ştie cât va costa, dar povestea va cere iarăşi timp! Iar gălăţenii nu prea mai au răbdare…

Cine-i de vină pentru toate astea? "Mama proştilor e mereu gravidă", mi s-a răspuns, amar şi neoficial. O fi gravidă, nu zic nu, dar cineva trebuie să o "însărcineze"! Şi asta de multă vreme! Cam de pe la finele lui 2015, când Galaţiul a rămas fără luminiţe de Crăciun, pentru că nişte funcţionari din Primărie "au uitat" să urce una din paginile caietului de sarcini, anulând astfel licitaţia… Şi, între noi fie vorba, o fi doar prostie la mijloc sau şi un pic de intenţie. Adică sabotaj?!

Citit 1892 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2018 22:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.