Cu cine-i gravidă mama proştilor?

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Demararea a două dintre proiectele majore ale actualei administraţii locale, investiţii menite să schimbe în bine faţa oraşului şi traiul gălăţenilor, este condiţionată de câteva "mici detalii" descoperite ulterior. Mai precis, atunci când Dumnezeu a dat cui trebuie mintea cea de pe urmă.
Pentru construirea primei parcări multietajate, investiţie de peste 9,4 milioane de lei, deţinătorii de garaje au fost notificaţi să elibereze terenul încă din vara lui 2017. Suntem în primăvara lui 2018, lucrările parcării sunt în licitaţie, numai că... surpriză! S-a descoperit că terenul viitoarei parcări va trebui eliberat şi de reţelele de utilităţi care îl străbat. Lucrări care nu au fost prinse în contractul licitat! Prin urmare, pentru devierea colectoarelor de canalizare şi a conductei de gaze naturale a fost lansată o licitaţie. Cât despre instalaţiile reţelei electrice, trebuie realizat mai întâi un studiu care să stabilească modalitatea de deviere. Pe scurt, "distracţia" va costa aproximativ 700.000 de lei - sumă care nu face gaură nici în Cer, nici în buget - dar cere timp! Timp să vină ofertanţii la licitaţii, timp să fie realizate documentaţiile şi apoi realizate lucrările…
O să-mi spuneţi că numai cine nu munceşte nu greşeşte! Şi că, nefiind la vedere, ci în pământ, poate că reţelele au fost uitate. Ori nici măcar nu s-a ştiut de existenţa lor! Dar ce ziceţi când ditamai Pasajul "Dunărea" este "uitat" în ampla amenajare a zonei centrale a oraşului, cuprinsă între P-uri şi Potcoava de Aur, investiţie de 11,3 milioane de lei? Mai exact, e prins doar desenul futurist al pasajului protejat de cupole, nu şi costul reabilitării lui!
Aşa că acum se caută proiectant ca să actualizeze o mai veche documentaţie de reparaţie capitală a pasajului, iar mai apoi se va căuta un constructor. Nu se ştie cât va costa, dar povestea va cere iarăşi timp! Iar gălăţenii nu prea mai au răbdare…
Cine-i de vină pentru toate astea? "Mama proştilor e mereu gravidă", mi s-a răspuns, amar şi neoficial. O fi gravidă, nu zic nu, dar cineva trebuie să o "însărcineze"! Şi asta de multă vreme! Cam de pe la finele lui 2015, când Galaţiul a rămas fără luminiţe de Crăciun, pentru că nişte funcţionari din Primărie "au uitat" să urce una din paginile caietului de sarcini, anulând astfel licitaţia… Şi, între noi fie vorba, o fi doar prostie la mijloc sau şi un pic de intenţie. Adică sabotaj?!

Citit 1760 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2018 22:35

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Joi, 15 Martie 2018 22:46
  188.24.205.***
  Iertati, cred ca un domn, cu mare pozitie si procese pentru afaceri dubioase din Brazilia, este tatucul celor la care faceti referire...Ca ,iertati-ma,doamna ANCA MELINTE,dar la modul in care tipul ala conduce blestematul de partid rozaliu ,spre pierzania ROMANIEI,numai un astfel de individ poate fi un tata pentru cei la care faceti referire,TRAIASCA ROMANIA,PIERZANIE TRADATORILOR SI PROFITORILOR PE SEAMA ROMANIEI!!!
  1
  2
  Raportează
 • postat de dgi
  Joi, 15 Martie 2018 21:12
  82.208.137.***
  Bineinteles ca probabil se va spune ca "acarul Paun" este de vina. Asa cum deja stim primarul gaseste mereu vinovati functionari marunti (fie din primarie fie din afara acesteia) care au executat diferite lucrari initiale care stau la baza altora mai mari. Acestia sunt de regula oameni obisnuiti care au sefi numiti politic ( adica excesiv de neprofesionisti) care in loc sa-si asume responsabilitati dau vina pe executantii initiali ca si cum ei ar raspunde de sarcinile aprobarii proiectelor. Cu alte cuvinte s-au numit politic sefi pe posturi platite excesiv fata de potential si se gasesc vinovati din randul putinilor care mai muncesc ceva. Dealtfel exista o mare probabilitate ca situatia prezentata in articol sa fi fost provocata intentionat de catre decidenti pentru a mari pretul completand lucrarile initiale cu altele ulterioare. Starea aceasta de nesiguranta existenta in toata activitatea prezentei administratii conduce la o adevarata debandada economica. Dar "poate" chiar asta se doreste. Cu noile lucrari cred ca finalizarea totala va coincide suspect cu urmatoarele alegeri. Procent din prima varianta
  0
  4
  Raportează
 • postat de Rudibravo1951
  Joi, 15 Martie 2018 19:33
  82.137.14.***
  Eu sunt om sensibil dar toate femeile. Trebue putin mai mult ce vor ele
  4
  0
  Raportează
 • postat de george
  Joi, 15 Martie 2018 12:56
  213.128.190.***
  Mediul schimba omul, nu se naste nimeni nici prost , nici inteligent.
  Mamele si tatii nu au nicio problema, chestiunea genetica trebuie lasata la o parte, are alte influente.
  Problema este competenta, avem oameni pusi in functii pe alte criterii , personale sau de interese politice. Unii invata din mers cate ceva, multi altii se complac si nu schimba nimic , ba chiar strica ce merge.
  Si toti au o mare problema sa recunoasca cand au gresit, e omeneste sa gresesti dar e si mai omeneste sa dai vina pe altcineva.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Joi, 15 Martie 2018 12:40
  81.12.149.***
  Cred ca toti CONSILIERII LOCALI actuali sunt copii acestei "mame"!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Vlahu
  Joi, 15 Martie 2018 05:39
  5.13.224.***
  Raspuns: cu un galatean cu drept de vot.
  P.S. expresia este un pic misogina, cred ca si tatal are o influenta/raspundere in multiplicarea, lipsa de educatie si responsabilitate a "prostilor".
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.