Un primar numit bordură

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

"Iar au schimbat bordurile pe Brăilei? Păi nu le-au mai schimbat?", s-au minunat gălăţenii reveniţi acasă din lumea largă, de unde şi-au făcut un rost. Ba da. Schimbarea bordurilor pe cea mai lungă şi mai circulată arteră a oraşului pare să fie o tradiţie respectată de toţi primarii.

De pildă, fostul primar al oraşului, Marius Stan, şi-a început mandatul cu o "borduriadă" pe Brăilei. Era prin septembrie-octombrie 2012, când gălăţenii au asistat la un fapt nemaivăzut până atunci! Dacă în zona Ultimul Leu, bordurile au fost schimbate cu altele noi, în zona Ţiglina au fost "tencuite" cu ciment, şi "fardate" în roş-alb.

Autorităţile susţineau că nu sunt înlocuite decât bordurile sparte. Şi că primarul Marius Stan găsit o generoasă "moştenire" în acest sens, lăsată de fostul edil, Dumitru Nicolae: un stoc de 2.000 de borduri de ciment, în depozitul Primăriei. Probabil erau bordurile rămase nefolosite de la ultima "borduriadă", înfăptuită, conform datelor noastre, în noiembrie 2010, de angajaţii Ecosal!

Iată că suntem în august 2018 şi o mândreţe de borduri noi delimitează scuarul Brăilei. Şi scuarul o să arate altfel, iar edilul urbei, intrat în a doua jumătate a mandatului, promite, chiar, o faţă nouă a străzii Brăilei. Atâta doar că s-a început (tot) cu bordurile, mai înalte ca niciodată!

Poate să se asorteze cu cei 22,5 kilometri de gard pe care administraţia locală se pregăteşte să-i contracteze până în 2020! Ce dacă arhitecţii plătiţi de Primărie să scrie planuri urbanistice zonale recomandă gard viu! Noi punem gard de fier. Ca să meargă cu bordurile!

Lăsând ironia la o parte, trebuie să recunoaştem că în Galaţi sunt deschise numeroase şantiere de lucrări: la Potcoava de Aur şi pe esplanada din faţa Danube Stars, în Ţiglina I, Ţiglina II şi Mazepa, pe Basarabiei, pe Cerealelor şi dr. Carnabel, la ieşirea din oraş spre Tecuci, la trei şcoli şi două blocuri… Se lucrează mai cu elan, mai cu încetinitorul, cu sau fără panou de şantier, dar se lucrează! Şi totuşi, vizibile par să fie (doar) bordurile de pe Brăilei. Nu pentru că-s înalte din cale-afară. Ci pentru că ne-am obişnuit să avem în fruntea oraşului un primar grijuliu cu bordurile de pe Brăilei. Un primar numit bordură.

Citit 3274 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 August 2018 06:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.