Dezaxaţii regi ai şoselelor

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
4 comentarii

Ca om care a făcut şcoala de şoferi, dar nu a dat examenul şi nu deţine permis de conducere, pot să spun, cu mâna pe inima, că îi înţeleg şi îi respect în mod deosebit pe şoferii responsabili care mai au curaj să conducă regulamentar în traficul din România şi în special la Galaţi.

Mă refer aici la şoferii care nu vorbesc la telefon sau trimit/citesc mesaje în timp ce conduc, nu merg prin oraş cu 100 de km la oră, nu taie faţa oricărui alt şofer doar ca să oprească la semafor, 100 de metri mai încolo, cu jumătate de minut înainte. Şoferii care ţin cont că au pasageri, că pe marginea trotuarului mai merg pietoni, că e mai bine să fii prevăzător, că nu mori dacă încetineşti înainte de a ajunge lângă trecerile de pietoni, că nu câştigi nimic dacă treci cu viteză, după ploaie, printr-o baltă din apropierea trotuarului.

Toţi aceşti şoferi de ispravă trebuie să se confrunte, zilnic, în trafic, fie el în mijlocul oraşului, pe străduţe lăturalnice, în parcări aglomerate sau pe drumurile din judeţ cu o altă categorie, supranumită cu "afecţiune" bizoni în trafic. Aceştia, dacă au permisul şi actele maşinii în regulă, fac următoarele vitejii: se bagă în faţă, taie curbele, forţează semafoarele, opresc pe banda I unde le tună, fără niciun respect pentru restul participanţilor la trafic, umblă cu toba spartă şi te asfixiază etc. Ăştia sunt precum ţânţarii de mici dimensiuni, agasanţi, dar nu te lasă fără sânge, la o adică.

O altă categorie, mai periculoasă, din punctul meu de vedere, o reprezintă cea formată din beţivi la volan, de cele mai multe ori recidivişti, unii chiar refuzând prelevarea de probe biologice, în condiţiile în care au 1 la mie alcool în aerul expirat. La fel de periculoşi sunt şoferii care, pierzându-şi dreptul de a conduce, de multe ori tot din cauză că au condus beţi, dar şi pentru alte abateri care se puteau lăsa chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, continuă să conducă. Evident, făcând aceleaşi prostii ca atunci când aveau permisul.

La unii, aşa cum e cazul de ieri al şoferului de 21 de ani care a lovit doi pietoni, a fugit de la locul accidentului, iar ulterior a forţat şi un baraj al poliţiei, putem spune că vârsta şi teribilismul sunt de vină. Dar, în condiţiile în care aceste cazuri de conducere fără permis au ajuns să fie o "întâmplare" zilnică, ce mai e de făcut? Pe noi, oamenii normali la cap, fie ei şoferi sau pietoni, cine ne mai apără de dezaxaţii regi ai şoselelor?

Citit 2563 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 17:56

4 comentarii

 • postat de Revange Joi, 06 Septembrie 2018 13:34 93.113.255.*** Link la comentariu
  0
  4

  Problema mare este ca fenomenul se extinde.
  -Treceri pe culoare rosie a semaforului!
  - Nu opreste nimeni la trecerea de pietoni(daca ai tupeu sa treci, o faci pe riscul tau)
  - Se parcheaza/stationeaza absolut oriunde
  La toate astea Politia Romana nu vrea sa faca absolut nimic. Se incalca legea datorita lipsei celor care trebuie sa o aplice.
  Dezaxatii, sau chiar oamenii respectabili au ajuns sa faca absolut orice din cauza lipsei politiei.
  Sa ridice mana sus, cine a parcheaza pe interzis , sa ridice mana sus cine parcheaza pe trotuar, sa ridice mana sus cine trece pe rosu, sa ridice mana sus cine nu opreste la trecere, sa ridice mana sus cine merge cu viteza>80km/h in oras, sa ridice mana sus cine intoarce pe linie continua, sa ridice mana sus cine nu acorda prioritate.
  Mai ramane cineva cu mana jos?NU! Nici 1% din aceste violari ale codului rutier nu sunt sanctionate. Asta este de fapt problema satului fara caini.

  Raportează
 • postat de R-U.S Joi, 06 Septembrie 2018 09:30 89.136.231.*** Link la comentariu
  6
  13

  Dezaxatii sunt in majoritate la parlament , ciuma rosie a invadat tara mai ceva ca hoardele tatare sau otomane . Ciuma ridicata la rang de normalitate de asistati , tarani , pensionari , trantori , smenari , falsi eroi si revolutionari , politicieni infractori , in general nimicurile societatii . Iar de sosele ce sa mai vorbim , este imaginea hotiei si incompetentei clasei care conduc gloata spre noi culmi de civilizatie . Este realitatea cruda a timpurilor psd si nu numai .

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 06 Septembrie 2018 09:12 79.116.100.*** Link la comentariu
  1
  10

  Intrebarea corecta ar fi: Cine ne apara pe noi, de statul Roman!??? Cine ne ofera dreptul la munca platita corect in corelare cu preturile enorme, ne apara de mancarea prost calitativa, dreptul la servicii de santate , familie... dreptul de a avea o asa, liniste! NIMENI! Pentru ca nu a avut nimeni cum sa ne forteze in a fi cu bun simt, simt de raspundere, coloana vertebrala si valori! Avem alesi dupa samantza noastra proasta de ADN... degeaba avem calitati superbe... daca nechina face si mai grav isi face reclama proasta la maxim!

  Raportează
 • postat de cetatean Joi, 06 Septembrie 2018 00:59 109.99.195.*** Link la comentariu
  1
  17

  Pai parca politia rutiera are si ro si lde preventie ? Statul la panda prin boscheti si dupa curbe e una din metode . Cate amenzi s+au dat administratorilor drumurilor ? Care sunt metodele de preventie ale politiei rutiere ? Cat de bine sunt examinati cei care iau permis ? Cat de bine sunt controlati instructorii auto si scolile de soferi? etc .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.