Îi doare la bască

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
4 comentarii

Episodul din Parlamentul României, când Florin Iordache şi-a etalat prin gesturi obscene poziţia faţă de criticii la adresa modului în care PSD şi ALDE vor să modifice legile Justiţiei, spune despre modul în care actuala majoritate parlamentară înţelege să trateze nu numai partidele de opoziţie, ci şi Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Totul se întâmplă la doar o zi după ce atât rezoluţia europarlamentarilor, cât şi raportul MCV pun în evidenţă cursul catastrofal pentru statul de drept pe care Dragnea, Tăriceanu & comp. îl imprimă României. Nu cu mult timp în urmă, sloganul "M… PSD" devenise hit naţional, dar se pare că social-democraţii nu au înţeles mesajul şi nu realizează nici în al 12-lea ceas în ce mlaştină sunt târâţi de Dragnea şi cei asemenea lui, în încercarea lor de a-şi scăpa pielea de acuzaţiile de corupţie care li se aduc. Mai mult, sub comisia Iordache, au dat o "reinterpretare" europeană gestului…

Dincolo de bădărănia lui Iordache, continuarea procesului de modificare abuzivă a legilor Justiţiei este sfidarea supremă la adresa criticilor care vin din partea instituţiilor europene. Iar dincolo de asta, când i se spune verde în faţă că îşi bate joc de normele statului de drept, actuala putere răspunde cu teorii ale conspiraţiei, cu alunecoase acuzaţii de partizanat politic, mai apare şi câte un ministru care bate câmpii despre procese la Curtea Europeană de Justiţie.

În fapt, lucrurile sunt foarte simple: nişte indivizi cu probleme penale au câştigat puterea, iar acum vor să o exercite discreţionar, să-şi scape pielea, să fure eventual şi mai mult, să-şi reducă opozanţii politici la tăcere, chiar cu preţul de a-şi călca în picioare propriii concetăţeni sau prin a da "cu flit" avertismentelor venite de la nivel european. Culmea, aceşti indivizi se declară "europeni", dar ne scot de facto de pe orbita Uniunii Europene. Însăşi preşedinţia Consiliului UE ce ar trebui să revină Românei a început să fie pusă în discuţie. Însă pe aceşti politicieni "îi doare la bască" de toate astea, ar călca pe orice - România, UE, stat de drept, democraţie, Justiţie - pentru a-şi atinge scopurile meschine. Au devenit pur şi simplu o toxină care paralizează şi instituţii ale statului, şi progresul social sau economic.

Ce vor să pună în locul valorilor europene aceşti "Iordache", "Dragnea", "Tăriceanu"? Un stat în care societatea este mutilată "pentru că pot să o facă"! Întrebare e, până când?

Citit 1308 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 19:12

4 comentarii

 • postat de Vica de pe 11 Siret Joi, 15 Noiembrie 2018 15:20 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  7

  Pana cand isi vor face de cap?!!!!

  Pana se vor trezi mamelucii votanti cu capu-n traista.

  Milonul de mameluci care au fost la Bucuresti, spune tot.
  Multi nu stiau ce cauta acolo; asa ca la urmatoarele alegeri, aceeasi categorie - multime de mameluci indoctrinati pe la antene - vor vota cu cei care sunt acum la putere...

  Daca toata ziua se vorbeste la televizor, se maresc pensii, va dam, va dam, ce? mamelucii habar n-au; ei stau cu urchile ciulite, i-auzi ne da, II VOTAM!

  Va aduceti aminte de un personaj funebru, de trista amintire in acest oras, care promitea, va dau, daca ma votati, ce?, exact ce nu voia marlanul sa plateasca - utilitatile publice- adica apa rece si calda!

  Si dupa ce l-au votat, le-a dat - din fata de la Romarta!

  Asa ca minciuna spusa de mai multe ori, devine un adevar dublu, sec si urat mirositor ca taria de 50 de bani suta, din pufoaica si gainat, cu care se ametesc votantii dis de dimineata la bombele din cartiere!

  Vai de tarisoara asta!

  Raportează
 • postat de Remus Joi, 15 Noiembrie 2018 14:58 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  5

  Pentru ce am mai făcut Partid și am câștigat Alegerile dacă nu pot să îmi fac Legile Democrației LIBERALE cum VREM noi din gruparea politică OPOZIȚIA să VINĂ la PUTERE și să-și facă Legile care îi apără interesele dacă poate Așa că ciocul mic noi suntem la Putere Nu ne doare Nici la Bască PĂCAT că avem numai două mâini că vă arătam mai multe degete Asta se repetă din 4in4 ani de câte ori se schimbă Gașca de la Putere

  Raportează
 • postat de par-fum Joi, 15 Noiembrie 2018 12:16 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  9

  Culmea ridicolului . Aceasta situatie in care acesti borfasi psd-i isi fac de cap a fost parafata prin vot de parintii nostri , fratii nostri , rudele noastre . Iar emanatii , aceste scursuri penale dau din coada ca limbricul in urina . Sa mai rezistam inca 1 an , sa dam cu ddt pe ciuma rosie si sa ne vedem linistiti de treaba . Acest partid psd trebuie scos in afara legii cub tot cu membri .

  Raportează
 • postat de Ramona Joi, 15 Noiembrie 2018 11:40 82.137.8.*** Link la comentariu
  11
  2

  Să nu-i Doară nici la Bască Cele mai Corupte țări SUNT Țările Bogate din UE care ne acuză Pate că fac asta pentru că UNII de la. NOI vor să îi ajungă din urmă și le pare rău Cine au dat cele mai MARI TUNURI ECONOMICE LA NOI ? DOMNII CARE NE ACUZĂ CĂ ÎI ÎNCURCĂM CÂND NE FURĂ

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.