Miniştrii spun lucruri trăsnite

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În tevatura stârnită de declaraţiile de marţi ale ministrului Eugen Teodorovici, privind eventualele restricţii ale cetăţenilor români pe piaţa muncii din UE, au trecut aproape neobservate declaraţiile la fel de "înţelepte" ale ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în privinţa găsirii unui mod de a-i obliga pe rezidenţi să profeseze în ţară. Cele două ieşiri au un fond extrem de asemănător, care constă în faptul că încalcă în mod flagrant chiar principiile fondatoare ale Uniunii Europene.

Înainte de a se gândi însă la măsuri restrictive pentru tinerii medici, Sorina Pintea ar trebui să rezolve problema asigurării posturilor pentru toţi aceşti rezidenţi. Ceea ce se face că nu observă doamna ministru este faptul că, în ciuda creşterii salariilor, mulţi rezidenţi pleacă din ţară din cauza condiţiilor precare de pregătire de care au parte aici, precum şi deoarece posturile care contează sunt date de multe ori cu dedicaţie, nu pe merit.

Mulţi dintre tinerii rezidenţi obligaţi să înveţe pe dinafară mii de pagini de teorie vor rămâne poate în ţară în momentul în care spitalele din România nu vor mai arăta ca cele din lumea a treia şi atunci când nu vor mai vedea cu neputinţă şi frustrare că cei care au avut pile au putut deveni medici specialişti fără a-şi mai bate capul cu etapa rezidenţiatului. Nu discutăm la modul general, ci este vorba de situaţii abuzive concrete, pe care orice ministru interesat ar putea lesne să le afle.

Ce rost are să mai discutăm despre oportunităţile practic inexistente de cercetare pe care tinerii medici români le au la dispoziţie în ţară şi despre faptul că cine alege să rămână demn, fără a face plecăciuni în faţa unui profesor fosilizat pe un post, este ţinut la distanţă şi privit ca neadaptat?

Aşa cum era şi de aşteptat, simpla creştere a salariilor nu a făcut nimic pentru a rezolva problemele de fond. Într-un mod devenit deja proverbial, Dragnea şi gaşca lui nu au fost capabili să gândească un plan care să treacă mai departe de mărirea unor venituri din pix, pentru o minoritate dintre români, indiferent de consecinţele pe care această decizie le va avea, în viitorul apropiat, pentru toţi românii.

Citit 1546 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 17:27

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de iubesc psd
  Joi, 29 Noiembrie 2018 13:50
  89.136.231.***
  Cu mijlocul . Asa se exprima acest partid ciumat , rusinea Europei , nimicul maxim , aceasta adunatura de infractori marunti care vor da socoteala cat de curand . Mai rezistam 2 ani si vom scoate in afara legii acesti sobolani in fecti rosii .
  0
  9
  Raportează
 • postat de alta intrebare
  Joi, 29 Noiembrie 2018 11:20
  89.136.2.***
  Eu propun sa limitam deptul de a fi membru PSD sau ALDE la maxim 5 ani. Si ca sa nu mai avem pesedisti migratori propun ca dreptul de a fi politician sa fie redus la 5 ani , astfel nici nu se va pata imaginea altui partid cu lepre care tot cauta ocazii sa fure si sa deturneze bani publici migrand la alte partide. Ca veni vorba de bani publici propun ca cei care au deturnat chiar si 5 euro sa faca 5 ani de inchisoare cu executare fara drept de apel. Ca veni vorba de executare propun ca cei care au executat pedeapsa pentru infractiuni legate de coruptie in politica sa li se retraga pe 50 de ani dreptul de vot. Ca veni vorba de vot, propun o lege care sa instituie un control imediat si amanuntit privind coeficientul IQ respectiv cu detectorul de minciuni pentru cei angajati in politica cu functii incepand de la primar si terminand cu cele 2 camere ale parlamentului iar cei care au picat testele, la alegere sa fie extradati pe o insula la cel putin 5000 km distanta de tara ori trimisi in insula mare a Brailei la munca agricola.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Suzi quatro
  Joi, 29 Noiembrie 2018 10:31
  82.137.12.***
  Reacția Miniștrilor este una firească Și-au dat seama că după 29de ANI au început să rămână fără iobagi și cine să le mai facă Bugetul MARE De 29 DE ANIȘORI ne amenință că dacă vrem SALARII MĂRITE ne vor Pleca Investitori strategici Acum UNII țipă că vor in Zona euro dar uită că dacă ai 250 de Euro impozabili te vei ruga să introducă ODATĂ cu Euro și Eutanasia care este singura care SALVEAZĂ ROMANIA
  0
  11
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 29 Noiembrie 2018 10:12
  194.105.20.***
  Si, in aceste conditii, mai avem speranta ca prindem 200 de ani de la Unire ?!!! (Intrebarea este pur RETORICA)
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.