Puterea te vrea prost şi şubred

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

România - ţara în care plagiatul este pe cale să devină normă academică şi unde primarii inaugurează toalete de şcoli - este şi statul european care alocă cei mai puţini bani pentru sănătatea cetăţenilor săi. Ultimele date statistice de la Bruxelles arată că România alocă anual doar 400 de euro pe cap de locuitor, în vreme ce Bulgaria alocă 600 de euro, iar Polonia, 700 de euro. Suntem astfel, din nou, statul european cu cei mai puţini bani alocaţi Sănătăţii din PIB.

Deja subfinanţat, sistemul sanitar de stat este împânzit de corupţie de la un capăt la altul. Ce mai rămâne în urma jafului şi a indiferenţei se vede cu ochiul liber şi poate fi resimţit pe pielea noastră. Banii puţini şi scurgerea frauduloasă a acestora se observă nu doar în starea deplorabilă a spitalelor, ci şi în slaba calitate a serviciilor medicale de care ne lovim atunci când avem nevoie de consultaţii, de analize medicale sau de medicamente. Dar ce interes ar avea politicienii corupţi până în măduva oaselor să beneficiem de servicii medicale măcar decente, asigurate prin investiţii susţinute în Sănătate? Aşa cum s-a putut vedea în numeroase ocazii, atunci când sunt loviţi de boală, aceştia îşi permit să se trateze la Viena, în Turcia sau oriunde altundeva în lumea civilizată. Un popor needucat şi şubrezit de boală este mult mai uşor de manipulat şi de furat. S-a văzut asta la ultimele alegeri parlamentare (din 2016) şi va continua să se vadă atât timp cât educaţia şi sănătatea, pilonii principali ai oricărei societăţi sănătoase şi cu ochii spre viitor, vor continua să rămână cenuşăresele împărţirilor bugetare.

Actuala guvernare şi cele dinaintea ei nu par să fie interesate de faptul că investiţiile, inclusiv cele în Sănătate, reprezintă de fapt profit, pe termen mediu şi lung. Continuăm să tratăm la costuri exorbitante şi cu o suferinţă umană incalculabilă ceea ce ar putea fi mult mai ieftin prevenit, totul în vreme ce funcţionarii cu putere de decizie din spitale şi din instituţiile sanitare sunt total aserviţi politicului datorită căruia au şi ajuns în respectivele funcţii.

Citit 1808 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2018 18:34

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de ariciul
  Marți, 11 Decembrie 2018 19:42
  90.95.114.***
  In sistemul de stat,ala bugetar,daca gasesti unul angajat cu examen,de la femeia de srvici pana la director,manager ori ce naiuba o mai fi,EU il mananc.l mananc pe ala angajat fara mita pile si infuenta politica.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 11 Decembrie 2018 12:28
  78.96.81.***
  Fals!

  Puterea profita de prostia si subrezenia mamelucilor doritori de cratite, drujbe, si alte nimicuri, ca le trebuie sau nu; sarmale, fasole cu ciolan, prescuri, bautura MOACA pe la biserici, imbrancindu-se, rupand gardurile, si cu injuraturi cat turla bisericii, dupa care merg in genunchi, pentru iertarea pacatelor, in numele credintei lor! SIC!

  Aceasta este amprenta lasata in cabinele de vot; lasa, ba, a furat, dar a facut si ceva pentru orasul asta; de parca alesul, "daca ma votati pe mine va dau apa rece, calda si caldura", era asezat in jiltul administratiei locale sa faca ce vrea numai pentru el, familia lui si grupul mafiot, nu in folosul comunitatii!

  La urmatoarul scrutin electoral, pune stampila pe acelasi magraon migrator in vreo zece partide!SIC!

  Si mamelucii astia carora nu trebuie sa le plangem de mila, calca prin gropi si noroace de catel educat la oras, dupa chipul si asemanarea marlanului care arunca gunoaie de la etaj,obiceiuri cu care a venit de la Gheorloaia la carat si furat hiare si suruburi din combinat si santiere, cai-i trebuie sau nu; scuipa si injura prin tot spatiul unui oras adus in faliment prin propria stampila:

  "Dupa mine potopul"!

  In subiecte de acest gen, domnule jurnalist, trebuie analizata cauza si efectul unui asemenea dezastru uman, incepand cu marlanul votant!

  Hotii trebuie deferiti justitiei!

  Dar prostiei umane n-ai ce-i face!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Rudi Bravo
  Marți, 11 Decembrie 2018 11:38
  82.137.11.***
  Puterea nu te VREA nici PROST nici ȘUBRED (bolnav grav) .PUTEREA nu te VREA DELOC dar are o DORINȚĂ SĂ PARTICIPI ACTIV LA VOTARE/// DACĂ nu mai sunt OBSERVATORII STRAINI (CA IN ANII 90) ACUM VOTEAZĂ ȘI MORȚII După vârsta de 35-40 de ani nu te mai vrea nici un Patron ///Este o LEGE care OBLIGĂ Guvernanții să Aloce 6% din PIB Pentru Învățământ Dar de când a fost votată pentru că nu prevede și sancțiuni ii doare pe toți în CURTEA Constituțională În Sănătate se face aceeași ABUREALA .Ura și la Gară
  2
  10
  Raportează
 • postat de Dan Cyla
  Marți, 11 Decembrie 2018 09:04
  89.136.231.***
  Mari idioti alde psd-ii astia .
  3
  9
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 11 Decembrie 2018 08:44
  194.105.20.***
  Noi suntem urmasii lui NOE - Dupa noi, POTOPUL !!! Pentru ca PUTEM !!!
  2
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.