Stâlpul nu era al Electrica, dar penele, da!

Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Am la activ aproape 20 de ani de jurnalism. În toată perioada aceasta, pot număra pe degetele de la o mână situațiile în care mi s-a transmis, pentru articolele proprii, un drept la replică întemeiat. Nimeni nu e perfect, eu cu atât mai puțin, au fost situații în care am greșit și mi-am asumat acest lucru. Dar nu am mai văzut până acum tipul de îndrăzneală pe care îl demonstrează, în relația cu clienții, dar și în cea cu presa, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Scriam, vineri, 18 ianuarie, despre avarierea unui stâlp de la Potcoava, într-un accident de mașină. După incident, stâlpul a rămas nefuncțional, iar abia în dimineața următoare, pe la 10,00, se intervenea acolo, pentru remedierea problemei. Eu am spus, în editorial, că stâlpul era al Electrica și m-am întrebat dacă nu s-ar fi putut lucra la el mai devreme, astfel încât să nu se întrerupă circulația troleelor la oră de vârf și să se supraaglomereze o intersecție importantă.

Ei bine, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, a ținut să-mi trimită un drept la replică, în care spune că stâlpul "nu se află în gestiunea companiei SDEE Muntenia Nord - Sucursala Galați, ci aparține unei firme terțe". Nici vorbă să spună al cui este, însă. Și nici cine trebuia să repare stricăciunea sau măcar unde să ne adresăm pentru a afla. Mi se atrăgea însă atenția că afectez imaginea companiei, care este listată la bursă. Am încercat să contactez Serviciul Relații Publice și Comunicare, pe toate numerele de telefon. În zadar. De altfel, la fel se comportă și când, în caz de avarii, încercăm să le cerem un punct de vedere. Le-am scris atunci un mail, în care le-am promis că, la următoarea avarie la care vor rămâne cartiere întregi fără electricitate, voi publica un editorial în care voi menționa și că stâlpul avariat de la Potcoava nu era al lor.

Atât de dese au devenit avariile, încât știam că voi scrie repede. Dar, sincer, nici nu mă așteptam să se întâmple în aceeași zi. Să mă ierte gălățenii care locuiesc pe Domnească, de la Primărie înspre Centru și până în Port și care nu au avut marți, pe la ora 16,00, electricitate. Jur că n-am cobit. Ah, era să uit. Evident, am încercat să-i contactăm și cu această ocazie, dar nu a răspuns nimeni. Așa că le mai spun o dată, că am văzut că mă citesc: Domnilor, stâlpul n-o fi fost al vostru, dar penele cu siguranță sunt!

Citit 1597 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2019 16:39

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de s-ar putea ca ultimul nici lumina sa nu aiba ca sa o poata stinge.
  Joi, 24 Ianuarie 2019 19:58
  188.24.248.***
  cum am avut avarii de la electrica in iarna asta n-am avut de multi ani. o persoana ce lucreaza in domeniu mi-a spus de ceva timp in urma ca vor urma probleme din cauza echipamentului invechit si lipsa investitiilor pentru a le inlocui la timp. se pare ca si politica de personal face ca interventiile sa fie intirziate si mentenanta echipamentelor sa fie una de slaba calitate . da nu sint ei de vina, ei vor profit maxim si cit mai multe bonusuri la salarii consistente . sint vinovati cei ce le permit o astfel de politica, noi, consumatorii ca nu le sarim la git, prin mijloace legale ca raspuns la desele avarii cu care vor sa ne obisnuiasca.....
  0
  1
  Raportează
 • postat de imnu psd
  Joi, 24 Ianuarie 2019 15:36
  89.136.231.***
  Hai s-o dam tare la mana , Ca suntem crescuti la stana . Stalpul nu face lumina .......
  1
  2
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 24 Ianuarie 2019 10:10
  5.13.206.***
  Nesimtire... electrica is stat in stat! Unde sunt banii ce trebuie restituiti consumatorilor pe 12 ani suprataxati pe certificate verzi si cogenerare!??? A, NU SE AUDE... le sifonezi nesimtirea si scaunelul cald de solitaire!
  Ar merita sa le taiem curentul la toate cladirile lor cand sunt avarii... si asa nu rasp. la telefoane... sa simta pe pielea lor obrazul gros! Sursa arsa de 270 Ron, never nu-mi voi vedea banii, cand fuse meciul cu Bute... 4 televizoare arse in bloc atunci.... Imi voi monta un monitor de tensiune si consum... cu memorare... cand mai vine un soc de genu... is buni de plata... le urez success! Pacat ca dobitocia statul nu o plateste din salariile proprii buuu getarii... ci tot prostimea! E cinstit? Vorba lui suvita! NU E!
  1
  11
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 24 Ianuarie 2019 06:04
  89.136.76.***
  Asa lucreaza Electrica. Contacteaza o firma terta sa i monteze stalpii, isi intinde firele, lasa si pe alti operatori sa isi intinda firele pe stalpii aceia, sa se faca paienjenis de fire si apoi sa se piarda urma a cui e stalpul.
  1
  14
  Raportează
 • postat de galatean
  Joi, 24 Ianuarie 2019 03:27
  188.24.199.***
  Si nici nu o sa raspunda vreodata , fudulia la ei e mare , dar salarii gheboase au , macar bunul simt de a raspunde la telefon ,
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.