Stâlpul nu era al Electrica, dar penele, da!

Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Am la activ aproape 20 de ani de jurnalism. În toată perioada aceasta, pot număra pe degetele de la o mână situațiile în care mi s-a transmis, pentru articolele proprii, un drept la replică întemeiat. Nimeni nu e perfect, eu cu atât mai puțin, au fost situații în care am greșit și mi-am asumat acest lucru. Dar nu am mai văzut până acum tipul de îndrăzneală pe care îl demonstrează, în relația cu clienții, dar și în cea cu presa, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Scriam, vineri, 18 ianuarie, despre avarierea unui stâlp de la Potcoava, într-un accident de mașină. După incident, stâlpul a rămas nefuncțional, iar abia în dimineața următoare, pe la 10,00, se intervenea acolo, pentru remedierea problemei. Eu am spus, în editorial, că stâlpul era al Electrica și m-am întrebat dacă nu s-ar fi putut lucra la el mai devreme, astfel încât să nu se întrerupă circulația troleelor la oră de vârf și să se supraaglomereze o intersecție importantă.

Ei bine, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, a ținut să-mi trimită un drept la replică, în care spune că stâlpul "nu se află în gestiunea companiei SDEE Muntenia Nord - Sucursala Galați, ci aparține unei firme terțe". Nici vorbă să spună al cui este, însă. Și nici cine trebuia să repare stricăciunea sau măcar unde să ne adresăm pentru a afla. Mi se atrăgea însă atenția că afectez imaginea companiei, care este listată la bursă. Am încercat să contactez Serviciul Relații Publice și Comunicare, pe toate numerele de telefon. În zadar. De altfel, la fel se comportă și când, în caz de avarii, încercăm să le cerem un punct de vedere. Le-am scris atunci un mail, în care le-am promis că, la următoarea avarie la care vor rămâne cartiere întregi fără electricitate, voi publica un editorial în care voi menționa și că stâlpul avariat de la Potcoava nu era al lor.

Atât de dese au devenit avariile, încât știam că voi scrie repede. Dar, sincer, nici nu mă așteptam să se întâmple în aceeași zi. Să mă ierte gălățenii care locuiesc pe Domnească, de la Primărie înspre Centru și până în Port și care nu au avut marți, pe la ora 16,00, electricitate. Jur că n-am cobit. Ah, era să uit. Evident, am încercat să-i contactăm și cu această ocazie, dar nu a răspuns nimeni. Așa că le mai spun o dată, că am văzut că mă citesc: Domnilor, stâlpul n-o fi fost al vostru, dar penele cu siguranță sunt!

Citit 2012 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Ianuarie 2019 16:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.