Cum au căzut hoţii din lac în puţ

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
3 comentarii

Când să zică "hop" şi să se vadă scăpaţi pentru totdeauna de Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, altă "năpastă" a căzut pe capul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a "urgisitului" Liviu Dragnea şi a ascunzătorului de comori Darius Vâlcov: Kovesi a ajuns pe lista scurtă a propunerilor pentru primul procuror al Uniunii Europene!

Probabil că li s-a făcut negru în faţa ochilor tuturor celor care vindeau ideea că lupta anticorupţie este opera vreunui "stat paralel"! Iar vestea vine taman în perioada în care România asigură preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Vă daţi seama ce feţe va face dl Tudorel Toader, când, de la preşedinţia Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), va trebui, mai devreme sau mai târziu, să înghită în sec şi să aducă în discuţie numirea dnei Kovesi în înalta funcţie europeană?

Până una, alta, ministrul Justiţiei încearcă să saboteze cum poate candidatura procurorului român, dar se pare că demersurile sale nu fac decât să-l acopere de ridicol. Să vii în faţa magistraţilor europeni şi să le spui că au fost duşi de nas cu "ştiri false" de agenţii "statului paralel" este de o neghiobie fără margini. Peste nu mult timp, candidatura dnei Kovesi va fi analizată şi votată şi în Parlamentul European. Să vedeţi atunci "castane"! Şi, apropo de instituţiile europene, nu dl Toader era cel care spunea că trebuie să fim "patrioţi" şi să "nu vorbim de rău România"? Acum ce face domnia sa, când o sapă pe Kovesi, nu sabotează însăşi poziţia României? Sau, în concepţia sa, "patrioţi" sunt doar cei ce susţin "reforma Justiţiei" după chipul şi asemănarea Ordonanţei 13?

Iar ca ridicolul dlui Toader & comp. să fie şi mai şi, Germania şi Franţa, ţări care, culmea, au şi ele candidaţi pe lista scurtă pentru procurorul european, par mai degrabă să încline spre susţinerea dnei Kovesi! Însuşi președintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, prezent la Bucureşti zilele trecute, spunea că dna Kovesi, prin competenţele ei, "este practic predestinată pentru această funcție" şi a adresat autorităţilor române îndemnul de a lăsa prostiile şi de a susţine candidatul României!

Nu ştim cum va fi până la urmă, dacă dna Kovesi va fi desemnată prim procuror european. Dar măcar pentru faptul că toată clica de corupţi din România a început din nouă să aibă coşmaruri şi tot am vedea un câştig în toată această poveste. Dar, cine ştie, poate că lucrurile nu se vor opri aici, iar clica de hoţi şi-o va "fura" cu vârf şi îndesat!

Citit 1740 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2019 16:25

3 comentarii

 • postat de HAHAHA Marți, 12 Februarie 2019 10:26 194.105.20.*** Link la comentariu
  3
  10

  Prostul, nu e prost destul, daca nu e si fudul !! D-l Toader poate se crede seful UE ???!!!

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 12 Februarie 2019 10:16 90.95.114.*** Link la comentariu
  2
  9

  Bai frate nu pot ei spune ca lupta impotriva coruptiei cand ei insisi spun;DA.noi tinem cu coruptia,fiindca ea nea adus aici.Ce daca eram niste fraieri cinstiti mai ajungeam la varf?Ori ;Trebuie sa ne salvam toti nu individual fiindca unitatea face puterea.A venit vremea iertarii,sa avem un punct de plecare zero.Ori sa lupte impotriva celui mai anticorupt procuror roman sa nu ajunga in functii mai inalte fiindca ei s-au straduit sa-l termine.Avem politicieni prosti.Hoti ,da prosti.Macar daca in mod voalat se adaptau si puteau minti mult mai frumos decat pana acuma ca sa-i prosteasca pe europeni ....NU PE NOI.Noi am fost prostiti cand au iesit la alegeri cu ...majoritate covarsitoare,de neprezentare la vot.

  Raportează
 • postat de Sandu Marți, 12 Februarie 2019 07:04 90.95.63.*** Link la comentariu
  3
  5

  Sa nu ne bucuram inca.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.