Minți criminale, varianta Galați

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
2 comentarii

Cât riscăm într-o relație amoroasă, indiferent de vârstă, ar fi probabil titlul unui curs de prevenție socială care ar merita propriul canal pe YouTube, întâlniri prin cartiere, cu poliția de proximitate, discuții prin școli, cu diriginții, acasă, cu părinții, cu copiii și nepoții. De la faimoasa metodă "Lover boy", prin care fete îndrăgostite până peste urechi de peşte ajung să fie traficate în ţară şi peste hotare, la escrocii sentimentali care golesc de bani conturile unor persoane trecute de prima tinereţe, dar care vor să trăiască din nou fiorii amorului tânăr, aproape nu există vârstă care să fie la adăpost de abuzurile sentimentale. Fie că este vorba despre adolescenţi sau tineri care se filmează în timpul partidelor de sex şi apoi, din răzbunare, postează filmele pe internet, ori de vârstnici care pleacă de acasă, la amanţi/amante şi sfârşesc morţi, prin vreun şanţ, avem, vorba cântecului, "di tăti".

Ieri, întreaga suflare gălăţeană a aflat cu oroare cum un vârstnic de 75 de ani a omorât-o, tranşat-o şi aruncat-o lângă gardul unui cimitir pe prietena sa, de 67 de ani, pentru că aceasta i-ar fi spus că nu mai este bun de nimic, din punct de vedere sexual.

Dincolo de abominabilul faptei în sine, pentru care, evident, nu există niciun fel de scuză, o întrebare îmi rămâne în minte, la finalul unei zile în care ni s-a strâns sufletul în noi de atâta oroare. Ce se poate face, la nivel de societate, pentru a preveni asemenea fapte? Oare cum să convingem potenţialele victime că simpla dorinţă de afecţiune, naturală şi de înţeles, nu ar trebui să le transforme în pradă sigură pentru criminali? Că e bine şi mai sigur ca primele întâlniri să se petreacă de faţă cu alte persoane, membri ai familiei etc, pentru ca partenerul/ partenera să vadă că omul nu e singur pe lume, că există cineva care are grijă de el şi se va interesa de soarta lui...  Nu contează, până la urmă, câte primăveri ţi-au trecut prin buletin, oricine poate fi vulnerabil. Important este să nu considerăm a priori că nouă nu ni se poate întâmpla, că noi ştim să citim oamenii, că simpla vârstă a cuiva garantează că e om serios. După câte s-a demonstrat ieri, un bunic de vârsta a treia, cu părul alb, poate omorî şi tăia în bucăţi femeia cu care împărţea patul, într-un scenariu demn de serialul american "Minţi criminale". La fel cum, cu o zi în urmă, la Piatra Neamţ, un octogenar a fost prins în timp ce încerca să abuzeze sexual o fetiţă din vecini, în vârstă de nouă ani. Vârsta nu mai înseamnă nimic.

Citit 1770 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 18:33

2 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Vineri, 21 Iunie 2019 09:14 5.13.213.*** Link la comentariu
  2
  5

  Toate acestea au cauze comune... In tarile civilizate exista sex de inchiriat... nu sunt violuri, crime pentru lipsa lui... dar nici monstrozitatea acestei specimen frustrat de frunctionarea aparatului dual in single... nu are scuze de nici o culoare... Fireste biserica va spune NU... e pacat... familia... da... de care statul isi face nevoile pe ea... care familie? A copiilor plecati in afara de ani buni, sau a parintilor muncind la privat abia taranindu-se... cand vezi un kg de ceapa 4 Ron!!! Traim intr-o societate tot mai bolnava, multa lume, oameni tot mai putini... iar valorile se masoara in cai putere, zerouri in conturi.... de fapt genul de oameni avizi tocmai asta si sunt: multe zerouri! De manutza cu motoritatile... (autoritati pentru cine cred ca se pot sesiza cand au obligatii... nu doar pentru a penaliza patronii adica pe noi cetateanul....)

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 21 Iunie 2019 08:35 109.166.128.*** Link la comentariu
  0
  4

  Crime pasionale au existat dintotdeauna, prima fiind probabil cea următoare fratricidului biblic cunoscut de toți. Puteți să organizați câte "întâlniri prin cartiere cu poliția de proximitate " doriți, idee la auzirea căreia m-aș tăvăli pe jos de râs dacă în discuție nu ar fi dorința nevinovată până la urmă a unei femei de a trăi, pentru că a-ți lega bătrînețea de o altă ființă înseamnă a trăi. Ce mă minunează pe mine este inconștiența cu care victima a acționat atunci când a ales să-și desfășoare viața alături de un astfel de dement care va muri în pușcărie. Să nu spună cineva că ăsta nu a dat semne că e capabil de așa ceva, pentru că un cuțit în gât putea da multă lume din "suflarea gălățeană ", de apucat de tranșat în cadă, puțini însă. Din păcate, un fapt banal de viață care putea fi evitat chiar la modul simplist, dădea victima câțiva lei pe ceva medical pentru problema omului și cu asta gata, nu se mai îneca lumea în filosofie

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.