Când puterea duhneşte a rânced

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
1 comentariu

Acum, când PSD-ul agonizează între rupturile interne şi scandalurile legate de mizeria administrativă care a dat în clocot şi la Caracal, şi la Galaţi, şi la Bucureşti, iar actuala coaliţie de guvernare pare a se scufunda încet, dar sigur în propriile lături populiste, e un fel de "scapă cine poate" generalizat.

Aşa se explică de ce ALDE şi Tăriceanu sunt acum gata să lase baltă şi guvernarea şi pe Dăncilă, doar, doar vor scăpa de spectrul sumbru al pragului electoral ce îi ameninţă cu extincţia de pe scena politică. Ce-i drept, PSD-ul avea de ceva vreme gust rânced, fie că era vorba de discursul paranoid, antieuropean al tătucului Dragnea, acum la mititica, fie că era vorba de mult discutata candidatură comună PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale. Cu Dăncilă în frunte, PSD ar zice mersi să intre măcar în turul doi al prezidenţialelor, dar în discursul public ţine coada în sus, ca o capră râioasă ce încă se mai crede merinos - "cel mai mare partid din România". Mizeria lăsată în urmă de Dragnea & comp. sufocă PSD-ul şi sufocat o să rămână cât timp jigodii politice precum Iordache sau Nicolicea încă mai au un cuvânt de spus. Dăncilă face echilibristică între şleahta de ieri şi profitorii de azi şi pedalează, cât mai poate, precum un beţivan pe bicicletă, până va intra în primul şanţ. În cazul ei, probabil, şanţul vor fi prezidenţialele…

Ponta, cu al lui Pro România, se prezintă acum drept fată mare pentru electoratul de stânga, chit că PSD-ul din care provine nu a fost tocmai mănăstire de maici. Acum încearcă să profite de alienarea partidului-mamă, pentru a-i fura şi oamenii, şi electoratul, îşi flutură farmecele şi pe lângă "vânjosul" ALDE, poate-poate se ajunge la un concubinaj care să reediteze acea emanaţie electorală ce s-a numit USL, o scamatorie politică amintind de încrucişarea dintre o broască şi un şobolan.

Cât de râioasă o ieşi combinaţia ALDE-Pro România, rămâne de văzut. Deocamdată întrebare e cum, cu toată duhoarea care vine dinspre PSD, va lăsa ALDE ciolanul puterii din mână. Că Tăriceanu poate încă mai speră să-şi bage coada în prezidenţiale, dar are şi el, la partid, hienele lui, care nu vor renunţa cu una, cu două, la funcţiile grase de prin ministere sau instituţiile subordonate. Funcţiile alea de unde tot felul de jigodii se luptă pentru "binele poporului" până ne umple pe toţi de silă şi dezgust.

Citit 1086 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 15:59

1 comentariu

  • postat de ariciul Joi, 08 August 2019 09:01 92.114.82.*** Link la comentariu
    3
    4

    Baaa nenorocitilor?Va blestem sa traiti ca noi.Ca NOI cu functiile,cu pensiile speciale si cu salariile nesimtite si cu coruptia avem ce avem.Si toti si toate sunt ....in politica.Nu pe piata muncii la rivat.Acolo e simplu.Aleg un presadinte care oricum e de decor mai mult,Doar Basescu a fost luptator si chiar a fost presadinte.Dar restul.....Ba va agitati degeaba,anul asta o sa-l aleg pe cel din coada listei care nici nu viseaza a fi ales.DACA are si ceva cunostinte si pregatire.Da nu scoala mafiei partidelor de azi.Ci scoala,scoala ma si ceva experienta in a conduce si manageria o tara ca asta.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro