Când puterea duhneşte a rânced

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Acum, când PSD-ul agonizează între rupturile interne şi scandalurile legate de mizeria administrativă care a dat în clocot şi la Caracal, şi la Galaţi, şi la Bucureşti, iar actuala coaliţie de guvernare pare a se scufunda încet, dar sigur în propriile lături populiste, e un fel de "scapă cine poate" generalizat.

Aşa se explică de ce ALDE şi Tăriceanu sunt acum gata să lase baltă şi guvernarea şi pe Dăncilă, doar, doar vor scăpa de spectrul sumbru al pragului electoral ce îi ameninţă cu extincţia de pe scena politică. Ce-i drept, PSD-ul avea de ceva vreme gust rânced, fie că era vorba de discursul paranoid, antieuropean al tătucului Dragnea, acum la mititica, fie că era vorba de mult discutata candidatură comună PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale. Cu Dăncilă în frunte, PSD ar zice mersi să intre măcar în turul doi al prezidenţialelor, dar în discursul public ţine coada în sus, ca o capră râioasă ce încă se mai crede merinos - "cel mai mare partid din România". Mizeria lăsată în urmă de Dragnea & comp. sufocă PSD-ul şi sufocat o să rămână cât timp jigodii politice precum Iordache sau Nicolicea încă mai au un cuvânt de spus. Dăncilă face echilibristică între şleahta de ieri şi profitorii de azi şi pedalează, cât mai poate, precum un beţivan pe bicicletă, până va intra în primul şanţ. În cazul ei, probabil, şanţul vor fi prezidenţialele…

Ponta, cu al lui Pro România, se prezintă acum drept fată mare pentru electoratul de stânga, chit că PSD-ul din care provine nu a fost tocmai mănăstire de maici. Acum încearcă să profite de alienarea partidului-mamă, pentru a-i fura şi oamenii, şi electoratul, îşi flutură farmecele şi pe lângă "vânjosul" ALDE, poate-poate se ajunge la un concubinaj care să reediteze acea emanaţie electorală ce s-a numit USL, o scamatorie politică amintind de încrucişarea dintre o broască şi un şobolan.

Cât de râioasă o ieşi combinaţia ALDE-Pro România, rămâne de văzut. Deocamdată întrebare e cum, cu toată duhoarea care vine dinspre PSD, va lăsa ALDE ciolanul puterii din mână. Că Tăriceanu poate încă mai speră să-şi bage coada în prezidenţiale, dar are şi el, la partid, hienele lui, care nu vor renunţa cu una, cu două, la funcţiile grase de prin ministere sau instituţiile subordonate. Funcţiile alea de unde tot felul de jigodii se luptă pentru "binele poporului" până ne umple pe toţi de silă şi dezgust.

Citit 1705 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 15:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.