Să vă dea Dumnezeu soarta Galaţiului!

Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

„Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, sunt ultimele vorbe ale jurământului pe care toţi cei care ne-au condus şi ne conduc destinele oraşului le-au rostit înainte de a bate o cruce mare, şi-a lua loc pe scaunul de ales. Ales local. Şi, dacă tot se profilează la Inelul de Rocadă o statuie a Sfântului Apostol Andrei, întâiul chemat, ocrotitorul Galaţiului şi-al României, mi-am adus aminte de acel „Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Lor, personal, le-o fi ajutat, dar nouă, oraşului, nu prea.

Iată, de pildă, Parcul Industrial. Dacă ar fi avut un investitor pentru fiecare scandal pe care l-a iscat, pentru fiecare suspiciune ori greşeală majoră care i-a marcat existenţa încă din faza în care era doar proiect pe hârtie, probabil că acum ar fi avut forţa economică a Şantierului Naval! Nu ne-am fi uitat acum neputincioşi cum se alege praful, pulberea şi rugina de toţi banii îngropaţi într-o tarla şi-n nişte construcţii inutile, dar al naibii de scumpe!

Iată, de pildă, elevii olimpici ai Galaţiului. De fiecare dată li se spune cât sunt de importanţi, că ar trebui să revină măcar în România dacă nu în Galaţi după ce-şi vor desăvârşi pregătirea universitară pe alte meleaguri. Că avem nevoie de ei! Vorbe goale. Când e vorba să li se plătească la timp modicele burse care li se cuvin sunt lăsaţi să aştepte. Din primăvară până în toamnă! Desigur, dacă un cetăţean de rând nu-şi plăteşte la timp dările, i se percep penalităţi. Dacă autorităţile nu-şi plătesc obligaţiile, nu păţesc nimic…

Iată, de pildă, marile proiecte de modernizare a Galaţiului. Cel mai adesea sunt lucrate de mântuială, cu materiale îndoielnice, termene prelungite, tupeu şi lipsă de respect faţă de cetăţeni, de parcă toţi constructorii ar fi fost angajaţi la capra podului, nu în urma unor licitaţii.

Iată, de pildă, cum se schimbă polii puterii sub ochii noştri. Cum cei care erau până mai ieri la guvernare devin vajnici opozanţi şi se comportă ca şi cum nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. N-au nici conştiinţă, nici jenă!

Şi dacă toţi susţin câte şi mai câte au făcut pentru Galaţi, mă gândesc că merită să li se întoarcă binele făcut! Să le dea Dumnezeu soarta Galaţiului! Şi dacă oraşului o să-i fie bine, şi lor o să le fie! Iar dacă nu, nu! Sună a blestem cumplit?! Asta şi este!

Citit 2362 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.