Să vă dea Dumnezeu soarta Galaţiului!

Evaluaţi acest articol
(30 voturi)
4 comentarii

„Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, sunt ultimele vorbe ale jurământului pe care toţi cei care ne-au condus şi ne conduc destinele oraşului le-au rostit înainte de a bate o cruce mare, şi-a lua loc pe scaunul de ales. Ales local. Şi, dacă tot se profilează la Inelul de Rocadă o statuie a Sfântului Apostol Andrei, întâiul chemat, ocrotitorul Galaţiului şi-al României, mi-am adus aminte de acel „Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Lor, personal, le-o fi ajutat, dar nouă, oraşului, nu prea.

Iată, de pildă, Parcul Industrial. Dacă ar fi avut un investitor pentru fiecare scandal pe care l-a iscat, pentru fiecare suspiciune ori greşeală majoră care i-a marcat existenţa încă din faza în care era doar proiect pe hârtie, probabil că acum ar fi avut forţa economică a Şantierului Naval! Nu ne-am fi uitat acum neputincioşi cum se alege praful, pulberea şi rugina de toţi banii îngropaţi într-o tarla şi-n nişte construcţii inutile, dar al naibii de scumpe!

Iată, de pildă, elevii olimpici ai Galaţiului. De fiecare dată li se spune cât sunt de importanţi, că ar trebui să revină măcar în România dacă nu în Galaţi după ce-şi vor desăvârşi pregătirea universitară pe alte meleaguri. Că avem nevoie de ei! Vorbe goale. Când e vorba să li se plătească la timp modicele burse care li se cuvin sunt lăsaţi să aştepte. Din primăvară până în toamnă! Desigur, dacă un cetăţean de rând nu-şi plăteşte la timp dările, i se percep penalităţi. Dacă autorităţile nu-şi plătesc obligaţiile, nu păţesc nimic…

Iată, de pildă, marile proiecte de modernizare a Galaţiului. Cel mai adesea sunt lucrate de mântuială, cu materiale îndoielnice, termene prelungite, tupeu şi lipsă de respect faţă de cetăţeni, de parcă toţi constructorii ar fi fost angajaţi la capra podului, nu în urma unor licitaţii.

Iată, de pildă, cum se schimbă polii puterii sub ochii noştri. Cum cei care erau până mai ieri la guvernare devin vajnici opozanţi şi se comportă ca şi cum nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. N-au nici conştiinţă, nici jenă!

Şi dacă toţi susţin câte şi mai câte au făcut pentru Galaţi, mă gândesc că merită să li se întoarcă binele făcut! Să le dea Dumnezeu soarta Galaţiului! Şi dacă oraşului o să-i fie bine, şi lor o să le fie! Iar dacă nu, nu! Sună a blestem cumplit?! Asta şi este!

Citit 1938 ori Ultima modificare Miercuri, 28 August 2019 19:14

4 comentarii

 • postat de Victor Joi, 05 Septembrie 2019 14:36 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  0

  Cred ca au uitat ca langa statuia de la inelul de rocada sa se construiasca si o catedrala pentru mantuirea galatenilor!!!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 29 August 2019 10:26 188.24.213.*** Link la comentariu
  1
  10

  Da, ati pus punctul pe I! La angajare ti se cer toate datele personale, si semnezi un angajament... daca lipsesti la serviciu, vii in stare de ebrietate, dormit, nu-ti faci datoria... etc. esti sanctionat sau dat afara cu litera J!
  Asa si parlamentarii, nu respecti macar 80% din ce-ai promis, raspunzi personal NU PARTIDUL! Nu ai voie sa parasesti partidul cel putin 2 mandate, ai furat... tzuhoause si cautarea pana la ruda de gradu IV si prieteni... UNDE-S BANII!
  In Italia,. Carabinierii cand vad la semafor o masina f scumpa, te opresc... cine esti si ce produci, incat sa-ti permiti o masina asa scumpa?? Daca s-ar scutura la noi... ar seca acvariul.... sau mamuca si tatuca ar da cu subsemnatul... de n-ar exista atatea matuse Tamara!

  CAND? Niciodata! Romanul s-a nascut fara coloana, si memorie pe termen lung... cel putin majoritatea!

  Raportează
 • postat de Luminita Joi, 29 August 2019 10:07 82.137.9.*** Link la comentariu
  2
  12

  Dna. Anca, ati luat vorba din gura multor galateni cu articolul asta! Zi de zi acesti nemernici care-si fac de cap pe banii nostri sunt blestemati de noi, ne-a ajuns cutitul la os. Toti nemernicii platesc pana la urma intr-un fel sau altul, dar ce ne facem ca am ramas fara copaci, centrul arata jalnic, ce se construieste este de cea mai proasta calitate. Ne indatoram, ei isi termina mandatul si vor plati si nepotii nostri ce-au stricat si cheltuit astia care intorc banii sustinatorilor de campanii electorale, punand betoane si borduri. Niste ticalosi ce ne mai cred si prosti. Vom vota in cobsecinta, dar ce se strica acum nu se mai poate repara niciodata.

  Raportează
 • postat de Robert Popescu Joi, 29 August 2019 09:16 188.24.195.*** Link la comentariu
  4
  8

  Doamna Melinte, toate astea se intampla pentru ca opozitia le permite. Iar prin opozitie nu trebuie sa se inteleaga doar PMP si PNL ci si cei de la USR si PLUS care au primit votul nostru dar s-au remarcat prin a nu face nimic. Inclusiv parlamentarii lor care de 3 ani de zile nu au facut nimic benefic pentru orasul Galati ori pentru cei care i-au votat.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.