Ţara lui ”sex, droguri şi păcănele”

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Într-o ţară în care numărul studenţilor este tot mai mic, în care copiii dispar din centrele de plasament ori fug de acasă la cea mai dojană mai aspră şi în care un plic cu ierburi vândut la colţ de stradă costă mai mult decât mâncarea unei familii într-o săptămână, bandele de interlopi ne-au cotropit şi o pun de lupte de stradă cum nici "Cosa nostra" nu mai practică de câteva decenii. 

Trăim vremuri halucinante, într-o ţară în care munca a devenit o ruşine şi o pierdere de timp. Într-o ţară în care o mare parte a tineretului cu tatuaje, mâini în buzunare şi priviri pierdute, cu blugii rupţi şi şmecherie la purtător cât pentru zece vieţi, priveşte cu uimire şi dispreţ, din maşini obscen de scumpe, cum vietnamezi, chinezi sau alte naţii venite de la mii de kilometri se spetesc să ne facă străzi şi trotuare ca în Occident.

Suntem acaparaţi, sufocaţi de un fenomen care în loc să fie stârpit, ia o şi mai mare amploare. Auzim frecvent că cutare sau cutare reţea a fost destructurată. De unde? Că acolo unde e tăiată una, par să apară trei în loc, şi mai puternice, şi mai cu tupeu. Zilele trecute, în Galaţi s-au ciocnit bandele. Era cât pe ce să iasă măcel. Zile şi nopţi la rând, poliţia a fost în alertă, numai să nu se întâmple vreo nefăcută între "afaceriştii" certaţi din cauza curvelor exportate la produs sau a drogurilor vândute la pliculeţ de reţele nebănuit de ramificate. Interlopii nu mai au ruşine şi nici frică, şi rapid scot bâta, sabia şi pistolul ca să-şi regleze conturile. Datoriile nu se mai achită nici în bani, nici în natură, ci se execută direct, după reguli demne de Vestul Sălbatic. Iar ce s-a întâmplat la Bucureşti, la kilometrul zero al siguranţei, pune capac. Într-o zonă încercuită de instituţii de forţă ale statului, proxeneţii şi-au făcut singuri dreptate, cu preţ de viaţă omenească. S-au măcelărit fără nicio jenă nici faţă de lege, nici faţă de poliţie, nici faţă de restul lumii. Asta după ce, cu alte câteva zile înainte, doi drogaţi şi-au năucit cu bătaia un datornic pe care l-au prins în trafic, în plină zi, în plină stradă. Şi în tot acest timp, copiii vor continua să se lase furaţi de mirajul banilor făcuţi din prostituţie, din droguleţe vândute la colţ de stradă, din păcănele. Chiar cu riscul de a-şi asuma în faţa lumii, de bună voie şi nesiliţi de nimeni, un statut care, mai devreme sau mai târziu, îi va trimite ori după gratii, ori la doi metri sub pământ.

Citit 2293 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2019 17:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.