Când autorităţile nu fac urechea toacă

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
1 comentariu

Încep prin a vă face o confesiune: colegii mei au început să creadă că am făcut vreo „fixaţie” pentru Valea Oraşului. Că prea des mă duc pe acolo. Ce-i drept, ajung mai des decât constructorii plătiţi să execute lucrările de modernizare a străzilor. Străzi care, pe 31 decembrie 2019, conform ultimului termen comunicat de autorităţi, ar trebui să fie gata. Ce glumă bună! 

De fiecare dată când ajung pe strada Plevnei nu încetez să mă minunez. Să descopăr că nimic nu s-a clintit de la recenta mea vizită anterioară. Că gurile de canalizare stau tot căscate, că din ţevile care ies din curţile oamenilor se scurge… pardon, mizeria în stradă, că nămolul se adânceşte, iar gunoaiele se adună în faţa unei ruine care ar fi trebuit să devină centru de permanenţă medicală.
De câte ori dau cu ochii de biata clădire, mi se strânge inima! Şi-mi amintesc cum arăta în aprilie, când am scris prima oară despre ea în ziarul „Viaţa liberă”. Batjocorită, distrusă, furată bucată cu bucată, devenită focar de infecţie şi groapă de gunoi! Epava rămasă din eleganta clădire de pe strada Plevnei nr. 3 a fost pusă în siguranţă - adică i s-a tras un gard şi i s-au astupat ferestrele oarbe – abia în octombrie. E drept, Primăriei - proprietara imobilului - i-a luat şase luni să facă asta...

Revin la lucrările de modernizare a străzilor din Valea Oraşului şi mărturisesc de ce sunt surprinsă. M-aş fi aşteptat ca, în urma repetatelor articole despre dezastrul edilitar, constructorul să fie chemat să termine modernizarea începută în septembrie 2018. Da, aşa-s eu, naivă!

Dovadă că am sperat sincer că lucrările trebuie să fie finalizate dacă aleşii au decis să încadreze străzile cu pricina într-o zonă de impozitare superioară! Aiurea!

Tot cu surprindere am citit şi proiectul de hotărâre prin care, la şedinţa de joi, 12 decembrie, se propune o nouă modificare a Hotărârii Consiliului Local (HCL nr. 523/21.11.2019) care delimitează zonele de impozitare. Că autorităţile au citit articolul publicat de ziarul „Viaţa liberă” – „Dezastru edilitar supraimpozitat de aleşii locali”, iar Instituţia Arhitect Şef a solicitat Serviciului Investiţii să verifice cum stau lucrurile: „Considerăm că, în cazul în care cele relatate în articol sunt reale, este necesară rectificarea HCL nr. 523/21.11.2019”, se arată în document. Urmarea? Străzile (ne)modernizate vor fi "retrogradate" în zona de impozitare C. Aşa se întâmplă când autorităţile nu fac urechea toacă.

Citit 1294 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 23:48

1 comentariu

  • postat de Galateanul Marți, 10 Decembrie 2019 08:07 81.12.150.*** Link la comentariu
    2
    2

    Penalitati de intarziere la maxim. Receptie la sange.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.