Jucăm ruleta rusească

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

"Cred că dacă PNL şi preşedintele Klaus Iohannis l-ar fi desemnat premier pe calul lui Caligula, astăzi am fi fost nevoiţi să-l votăm. Practic, rezultatul votului este unul anticipat, nu prea ai ce să faci în asemenea momente", declara parlamentarul USR Mihai Goţiu, într-un live pe Facebook, preluat de Ştirile Pro Tv.

Jurnaliştii postului tv constatau că, ba împins în faţă de jocurile politice, ba retras, Ludovic Orban a primit acum mai multe voturi decât ar fi obţinut vreodată de pe urma negocierilor politice. Mai multe, poate, decât ar fi primit Guvernul Câţu, dacă liberalii n-ar fi jucat "alba-neagra" cu desemnarea lui.

Cert este că noul Cabinet Orban 2 a strâns voturile necesare chiar înainte ca liberalii să fi ajuns la urne. De altfel, din totalul de 113 parlamentari PNL, doar 38 au venit să-şi voteze Guvernul. Mulţi aleşi, printre care şi gălăţeanul George Stângă, erau izolaţi la domiciliu, după ce au intrat în contact cu senatorul de Constanţa Vergil Chiţac, primul politician diagnosticat cu coronavirus, internat în spital…

Recunosc, am privit siderată cum senatorul, soţia şi asistentul său coborau din salvare ca din taxi. Nici urmă de izoletă! O fi fost sub demnitatea lor să se lase purtaţi cu "sarcofagul" acela de plastic, dar măcar combinezon de protecţie, mască şi mănuşi ar fi putut să poarte. Aşa cum erau echipaţi, la internarea în spital, ceilalţi trei liberali infectaţi cu coronavirus: deputatul PNL Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public Adrian David Nicolae. Zâmbeam amar auzindu-l pe unul dintre ei povestind că nici măcar nu-l cunoaşte pe domnul senator. Ei bine, nici alegătorii nu prea-l ştiu, dar asta-i deja altă poveste.

Şi o dovadă că noul virus gripal, Covid-19, nu ţine cont de ranguri politice ori sociale, de numărul banilor de pe card sau din buzunar, de influenţă, putere sau imunitate parlamentară.

Cinic sau realist, politicienii diagnosticaţi cu coronavirus vor avea ocazia să vadă şi simtă pe propria lor piele "oferta" spitalelor româneşti existente, nu ale acelora desenate atât de frumos pe hârtie. Spitale sărace şi mizere, în care halatele albe, tot mai puţine şi mai neputincioase, sunt aruncate în lupta cu boala şi suferinţa ca în linia întâi a frontului.

Iar nouă, celorlalţi, nu ne rămâne decât să ne spălăm bine şi des pe mâini, să ne dezinfectăm vieţile, să stăm închişi în case, pentru că altfel ajungem să jucăm cu virusul un soi de ruletă rusească. Şi nu se ştie pe cine nimereşte următorul "glonţ" de pe ţeavă.

Citit 16663 ori Ultima modificare Duminică, 15 Martie 2020 21:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.