COVID-ul, presa şi oculta mondială

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Cred că nimic nu mă supără mai mult, în ultima vreme, decât teoriile conform cărora COVID-19 este o făcătură, invenția Guvernului ca să ne țină sub control sau mai știu eu ce alte prăpăstii, care mai de care mai incredibil de naive, ca să nu spun stupide. Ni se reproșează, nouă, jurnaliștilor, că mințim, că ascundem adevărul (acesta fiind că virusul nu există), că avem ceva împotriva întreprinzătorilor care pierd bani din cauza pandemiei, că suntem uneltele guvernanților etc. Și, fiindcă enervarea nu ajută nimănui, nu avem altă soluție decât să repetăm adevărul, așa cum îl cunoaștem și îl putem proba noi.

În primul rând, pentru cei care încă nu știau acest lucru, și editarea ziarului este o afacere, noi fiind printre primii care am avut de suferit, și avem în continuare, din cauza acestei situații. Cu toate acestea, niciun moment nu am îndemnat lumea să iasă din case atunci când acest lucru nu era permis, mai mult, am încercat, atât cât ne-a stat în putere, să informăm corect, complet și la timpul potrivit despre toate măsurile luate pentru a lupta împotriva epidemiei. Am făcut și refăcut statistici, până am fost siguri că cifrele corespund realității, am căutat informații, am tradus din presa internațională, pentru a fi cât mai siguri că ni se spune adevărul. Am încercat și încercăm în continuare să aflăm și să publicăm numărul de teste efectuate, ce se întâmplă cu persoanele vindecate etc.

Pentru curioși, am avut colegi în izolare, pentru că intraseră în contact cu persoane infectate sau pentru că era un membru al familiei lor internat în spital din acest motiv. Am trăit și noi cu spaima că, dacă unul dintre noi se îmbolnăvește, e posibil să intrăm cu toții în izolare și să nu mai putem scoate ziarul. Această teamă persistă încă, mai ales fiindcă vedem cu tristețe că foarte mulți dintre gălățeni ignoră măsurile de precauție - nu poartă mască sau o țin sub bărbie, s-o pună doar dacă vine poliția - şi răspândesc zvonuri idioate despre inexistența virusului. Mai mult, ne înjură în modul cel mai abject în mesaje private pe pagina noastră de facebook. Totul fiindcă îndrăznim să spunem că transmiterea comunitară a crescut, că se îmbolnăvește personalul medical din spitale, care ia virusul nu din spital, ci din magazine, mijloace de transport în comun etc. Ceea ce ne întristează mai mult este că, la o adică, acești "necredincioși" probabil nu vor suferi direct, dar îşi vor îmbolnăvi părinţii sau vecinii cu probleme de sănătate, totul fiindcă ei cred că îi manipulează Guvernul, presa şi oculta mondială.

Citit 1702 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2020 18:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.