Am ajuns ca Brazilia, dar nu la fotbal

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
4 comentarii

Ne-am dorit dintotdeauna să fim ca Brazilia la fotbal. Să jucăm spectaculos, să marcăm multe goluri, întotdeauna cu unul măcar mai mult decât adversarii. Așa cum Brazilia n-a lipsit de la niciunul din turneele finale ale Campionatului Mondial, tot așa ne doream și noi să ne calificăm la cât mai multe turnee finale, fie ele europene sau mondiale. Nu s-a putut însă, iar motivele le vedem, din păcate, cu toții. Om avea noi fotbaliști cu glezna fină, însă îi avem doar aici, acasă, ”la sat”. Când se duc ”la oraș”, adică în campionate puternice, se fac de rușine sau lustruiesc banca de rezerve, după care se întorc acasă, cu coada între picioare, unde presa noastră îi prezintă iarăși drept mari talente. Întotdeauna cineva are ceva cu noi, niciodată nu suntem noi de vină. Întotdeauna ”descoperim” conspirații împotriva alor noștri, care pleacă talente și se întorc speranțe, dar cu mai mulți bani în cont. Continuăm să trăim din amintiri. Au trecut 26 de ani de când suedezii ne-au refuzat semifinala cu Brazilia, în 1994, și noi tot ne agățăm de meciul acela cu Brazilia ”noastră”, pe care nu am apucat să-l jucăm! Ne încăpățânăm să sperăm că fotbalul românesc se va întoarce la performanțele generației lui Hagi și Gică Popescu, fără să realizăm că acea generație a fost, de fapt, excepția, și nu regula.
Zilele acestea, iată că am devenit și noi Brazilia Europei, dar ca în bancurile cu Radio Erevan, nu la fotbal, ci la evoluția infectărilor cu Covid. Italienii ne-au pus primii eticheta de Brazilia Europei și ne-au trecut pe lista neagră, a statelor ai căror cetățeni trebuie să stea 14 zile în carantină la intrarea în țara lor. Și nu sunt singurii. Sunt mai ușor de numărat statele care nu impun restricții pentru turiștii români, decât celelalte. Oare toți străinii ăștia fac parte din conspirația mondială împotriva noastră? Italienii au avut un argument simplu: ”badantele” din România, care intrau până atunci fără controale riguroase, le puteau îmbolnăvi bătrânii, cea mai vulnerabilă categorie. Ei, italienii, au fost acolo, în infernul Covidului, cu mii de morți și zeci de mii de infectări pe zi, și nu mai vor să mai treacă încă o dată prin asta. Noi – ne ducem la Curtea Constituțională pentru ”dreptul constituțional” de a face hore în mijlocul străzii și a-i îmbolnăvi și pe alții și dăm în judecată DSU-ul pentru că a carantinat un oraș. Povestea un medic că, după ”celebra” decizie a Curții Constituționale, un tânăr infectat cu Covid a cerut să fie externat. Medicii l-au avertizat cu privire la riscuri și el le-a promis că se va autoizola, dar i-a sunat pe părinți să vină să-l ia cu mașina. Cam ăsta ne e nivelul, că nu degeaba suntem noi cei mai deștepți și mai șmecheri dintre traci.  

Citit 980 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2020 20:04

4 comentarii

 • postat de prostii arunca piatra.... Luni, 27 Iulie 2020 20:36 90.95.144.*** Link la comentariu
  2
  0

  in romania sint atit de multi prosti ......eu a-si vrea ca doar ei sa se imbolnaveasca. din pacate e vorba aia ca un prost arunca o piatra in apa si nu o poate scoate 1000 de destepti.

  Raportează
 • postat de un observator Luni, 27 Iulie 2020 18:01 5.13.148.*** Link la comentariu
  2
  1

  Nenea Iancu avea o vorba: Romanie halal sa-ti fie! Nu stim ce este igiena, nu stim si nu aplicam macar regulile elementare de igiena, de protectie sanitara. Visam mereu la cai verzi pe pereti. Ne uitam la ce este prin curtile altora si emitem concluzii de parca am fi superiori tuturor . Acum ne enervam ca nu ne lasa altii sa petrecem concediile la ei si ne impun tot felul de conditii si teste. Ca la noi e fericirea vesnica! Ca sa avem trebuie sa muncim!

  Raportează
 • postat de Normal Luni, 27 Iulie 2020 11:48 77.111.247.*** Link la comentariu
  3
  9

  Populatie e de vina pentru esecuri iar guvernul e ,,de vina" pentru realizari.

  Raportează
 • postat de Doftor Arahat Luni, 27 Iulie 2020 05:08 78.96.83.*** Link la comentariu
  5
  14

  Nu va mai laudati atata ca la decese COVID pe primul loc e Belgia cu peste 900 la 1 milion locuitori, urmata de Spania si Anglia cu peste 600, apoi Italia, Franta si SUEDIA (care n-a oprit scolile si n0a intrerupt deloc activittea economica) cu peste 500 eyc, Ro revenindu-i un loc 'rusinos' cu cam 100 decese la 1 milion locuitori, prin coada clasamentului, dar inaintea Japoniei, Chinei, Indiei, Australiei, NOII ZEELANDE , Tarilor arane , Rusiei etc

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.