COVID-ul nu sare gardul școlii

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
1 comentariu

Au trecut două săptămâni de când copiii s-au întors amorțiți la școală, după șase luni de dolce farniente, au trecut și alegerile, și vara cu vacanțele, și distracțiile sărite din tiparele distanțării sociale. A venit toamna, cu alte năravuri păcătoase aducătoare de îmbulzeală fără mască, dar și cu o rată de infectare care crește fulminant, mai ceva ca Făt-Frumos.

Nu se știe, oficial, cum în această perioadă de relaxare, și mai ales în luna preelectorală în care s-au disputat luptele pentru funcțiile publice locale, s-a mai luptat pentru prevenirea răspândirii perversului virus care paralizează planeta de mai bine zece luni. În iureșul campaniilor electorale, cine și cât s-a mai ocupat să vegheze la respectarea reală a măsurilor, ca să nu mai vorbim de gândirea unor strategii viabile, reale, concrete, de stăpânire a transmiterii intra-comunitare. E adevărat, marea provocare, începutul anului școlar, le-a stors creierii directorilor de unități de învățământ, înghiontiți să găsească soluții, pe bani puțini, ca să îi protejeze pe cei mici. După o vacanță lungă cât un post negru, în care copiii au stat claie peste grămadă, s-au jucat, au băut din aceeași sticlă de apă și oficial n-au avut nimic. Au mers la școală cu măscuța regulamentară, dăscăliți să nu miște în front și să respecte distanțarea, spălatul pe mâini și circuitele separate. Nu a mai contat că picii uitau brusc de toate astea odată ieșiți pe poartă, dincolo de gard fiind așteptați de părinții fără măști și fără griji. Nici că picii au ieșit în locuri aglomerate, unde masca se purta pe mână mai ceva ca brățările Pandora și unde riscul de infectare era înzecit mai mare. Dar deh, mai greu cu amenzile și prevenția când alegerile bat la ușă. Că este dovedit, românul nu se conformează decât de frică. Asistăm acum la o nouă explozie oficială, zic ei, nu doar la noi, ci în întreaga lume. Unii se întorc la situațiile de urgență, alții abia acum pun măștile obligatorii. Alții, cu sisteme medicale extrem de performante, vezi Israelul, sunt în colaps. Încet-încet, de colaps se pare că ne apropiem și noi, un colaps pe care ai noștri strategi vor să-l stopeze oprind ceea ce, poate, a avut cea mai mică contribuție: trimitem din nou copiii acasă, maine-poimâine punem lacătul din nou pe cârciumi, omorând o industrie și niște locuri de muncă, și poate, până la parlamentare, mai scoatem puțin poliția pe străzi. Cu o amendă, două, trei nu s-o face primăvară, dar poate se sperie virusul și nu mai sare gardul școlii, măcar până pe 6 decembrie.

Citit 1192 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Septembrie 2020 21:05

1 comentariu

  • postat de CLAUdiuS JOHANES germanicusNERO Joi, 01 Octombrie 2020 07:02 95.76.0.*** Link la comentariu
    5
    9

    Mai mult, el nu sare nici macar gardul U E, fiind unul eminamente local, China, Japonia, Coreile, Africa, Tarile arabe, Turcia, Australia, Noua Zeelanda , Americile (fara SUA) etc abia pomenind de el. Nu va temeti, evropa a mai cunoscut astfel de perioade : Inchizitia, Iconoclastul, Vanatoarea de vrajitoare, comunismul, nazismul, fascismul etc, deci e pe drumul cel mai adesea batut de toate imperiile evropene

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro