Înşiră-te minciună!

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În fiecare zi, cu rare excepţii, Galaţiul îşi doboară recordul precedent de infectări, de parcă ar fi într-o perpetuă competiţie cu el însuşi. Recordurile de izolare, de sărăcie, de lipsă de oportunităţi şi de speranţă le-a atins deja şi pare că se ţine de ele cu dinţii, nu vrea să le mai lase şi altora locul. Doar către recordurile de bun-simţ, de implicare reală, de şanse economice şi investiţii aducătoare de locuri de muncă pare că nu vrea nici măcar să aspire, darămite să le atingă.

De astăzi, însă, toate acestea vor intra într-un con de umbră! De astăzi, se vor revărsa peste Galaţi şi peste gălăţeni râuri de promisiuni mieroase, de bunăstare şi proiecte de vorbe goale. Începe campania electorală! Înşiră-te minciună!

E drept, ca să-i dau Cezarului ce-i al Cezarului, trebuie să spun că deja jumătăţile de adevăr, ca să nu spun „minciunelele” s-au strecurat prin mesajele scrise sub pozele retuşate ale candidaţilor.

Deunăzi, într-un comunicat de presă, un partid punea la stâlpul infamiei un alt partid, acuzându-l că pregăteşte o majorare a taxelor şi a impozitelor prin întârzierea bugetului. O fi ştiind el ce ştie, numai că taman reprezentanţii locali ai partidului cu pricina ne pregătesc o indexare a birurilor locale. O să-mi spuneţi că indexarea cu rata inflaţiei nu e „majorare”. Nu vă contrazic, doar că pentru buzunarul lui nea Gigel, care o să plătească impozit de 223 de lei pentru o locuinţă cu trei camere în zona A, în loc de 215 lei, majorare se cheamă! În rest, înşiră-te minciună!

Miercuri seara, am văzut la Observatorul Antenei 1, cât de „poligloţi” sunt parlamentarii care se declară în CV-uri cunoscători de graiuri străine. Şi l-am văzut şi auzit pe un parlamentar de-al nostru, care aspiră la un nou mandat, vorbind spaniolă. N-o să vă spun că s-a exprimat ca un vorbitor nativ! A mai dat cu pronunţia şi gramatica de toţi pereţii Casei Poporului, a uitat cuvântul cheie al răspunsului său, dar măcar s-a străduit. Faţă de cei care i-au întors spatele reporterului ori l-au repezit cu infatuare… În rest, înşiră-te minciună!

Apropo, mai ştie cineva ceva de aeroportul acela atât de necesar Galaţiului în campania electorală a alegerilor europarlamentare? O să-mi spuneţi că tocmai s-a semnat contractul pentru marea centură ocolitoare, că podul creşte precum Făt-Frumos din poveste şi că doar o contestaţie împiedică semnarea contractului pentru drumul expres Brăila-Galaţi. Impresionant, desigur, dar cu aeroportul cum rămâne? Înşiră-te minciună! Că tot e campanie electorală…

Citit 1461 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 19:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.