Noua şarjă de nemernici

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

După cazul "Colectiv", nu am mai fi crezut că lucruri fundamentale din funcţionarea unor instituţii, spitaliceşti mai ales, ar putea fi neglijate. Ne-am înşelat. Cazul de la Piatra-Neamţ, când bolnavii au ars de vii în spitalul care ar fi trebuit să se lupte pentru viaţa lor, este dovada în acest sens. Culmea, accidentul respectiv s-a petrecut chiar în secţia ATI, cea care ar fi trebuit să fie, poate, la nivelul unui spital, secţia cea mai importantă ca intervenţie "în linia întâi".

Mai mult, după accidentul de la Piatra-Neamţ, "autorităţile competente" au declanşat controale la toate spitalele din ţară şi - ce să vezi? - multe dintre ele se confruntă exact cu aceleaşi probleme care au dus la tragedia în care şi-au pierdut viaţa atâţia oameni. Desigur, acum se vine cu explicaţii - suprasolicitare, "moştenirea trecutului", lipsa de fonduri şi chiar o… culpabilizare colectivă - dar realitatea rămâne realitate!

Eram "obişnuiţi" până acum cu infecţiile intraspitaliceşti, cu cumpărarea de medicamente de la farmacia de peste drum, cu lipsa de personal medical, dar, iată, acum, mai punem pe listă şi pericolul ca secţiile ATI să fie transformate în bombe cu explozie întârziată! Dispreţ şi faţă de pacienţi, dar şi faţă de cadrele medicale care încearcă să-şi facă datoria faţă de cei aflaţi în suferinţă!

Dar mizeria cea mai mare din această tragedie este graba cum unii s-au urcat pe cadavre pentru a-şi promova agenda politică! Campania electorală pare că "suportă tot", inclusiv ticăloşia unora de a încerca să-şi câştige huzurul de „ales” în Parlament prin folosirea tragediilor din spitale drept muniţie împotriva adversarilor.

Vă miră că au o asemenea atitudine? După „Colectiv”, ce s-a întâmplat? Unii dintre vinovaţi sunt şi acum bine merci, unii chiar au mai câştigat nişte funcţii! Acum e doar rândul unei noi şarje de nemernici!

Citit 1475 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 20:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.