Culmea, noi chiar credeam că primarul se pricepe la betoane

Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Toți gălățenii care s-au distrat pe seama copertinelor cu forme interpretabile montate la extremitățile pasajului "Dunărea" pot vedea acum că lucrarea de modernizare încheiată cu doar trei luni înainte nu are doar o problemă de aspect, ci și una, deloc nostimă, de calitate a execuției. Mai multe imagini apărute zilele trecute arată că pasajul este deja afectat de infiltrații. La intrarea în subteran dinspre Romarta, tavanul este umezit, iar tencuiala este crăpată și desprinsă.

Detaliile proiectului sunt esențiale, în discuția de față. Proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare a pasajului au fost făcute de asocierea de firme Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - BTFarch Ro Company SRL. Modernizarea pasajului, după ce acesta fusese lăsat să ajungă într-o stare avansată de degradare, a costat aproape 2,3 milioane de lei, cu TVA. Suma ar fi trebuit folosită, ce ironie, tocmai pentru a elimina infiltrațiile, pentru reparații la pardoseli, pereți, tavane, placaje, trepte și balustrade, așa cum a anunțat Primăria Galați. Aceeași instituție spune acum că lucrarea este în garanție (chiar ne gândeam că a ieșit deja din garanție) și că a fost dată constructorului pentru remediere.

Întrebarea care apare este de ce trebuie să remediem acum o problemă care din start nu ar fi trebuit să existe? Ani la rând, Primăria Galați ne-a obișnuit cu lucrări de mântuială, făcute la infrastructura urbană moștenită din vremea comunismului. Acum, ni se bagă pe gât cârpeli nu doar la lucrări vechi de zeci de ani, ci și la proiecte abia finalizate. Atât merităm, se pare, în opinia autorităților gălățene.

Oricum, problema apărută nu denotă incompetență și superficialitate doar din partea constructorilor, ci și a autorităților locale, în egală măsură. Este limpede că reabilitarea pasajului "Dunărea" a avut și o motivație electorală. Ne-o arată momentul inaugurării sale, cu doar o lună și jumătate înainte de alegerile locale. Am fi putut spune că este doar o coincidență, dar problemele apărute la scurtă vreme de la deschidere ne arată, din nou, că nu trebuie să credem în coincidențe, mai ales când la mijloc este banul public. Iar incompetența și superficialitatea nu sunt cu nimic mai scuzabile decât corupția.

Este bine să știm acum că aspectul întreg centrului Galațiului a fost lăsat pe mâini de nădejde. Doar aceleași firme de la pasajul "Dunărea" s-au ocupat și de modernizarea de la Potcoava, și de cea de la Spicu, și vor rezolva și perimetrul dintre Potcoava și strada Roșiori. Culmea, totul s-a întâmplat când noi chiar credeam că actualul primar se pricepe de minune la betoane.

Citit 2708 ori Ultima modificare Duminică, 22 Noiembrie 2020 23:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.