Repetenţi cu privilegii şi pensii speciale

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În ciuda încurajărilor de tot felul din partea candidaţilor şi a partidelor, gălăţenii nu s-au înghesuit la vot nici la parlamentarele 2020. Astfel, ieri , la ora 18.00, votaseră doar 26,73 la sută dintre gălăţenii cu drept de vot, faţă de 34,66 la sută la alegerile de acum patru ani.

Motivele absenteismului sunt mai multe, pandemia de coronavirus jucând şi ea un rol important în ecuaţie, dar cred că politicienii de toate culorile nu ar trebui să se îmbete cu apă rece: oamenii nu au încredere în niciunii dintre ei. Sătui şi de partidele consacrate, şi de săritul dintr-o barcă politică în alta la primul semn de gaură la prova, românii per ansamblu, iar gălăţenii cu asupra de măsură, s-au săturat să fie minţiţi. Toată campania electorală a fost sufocată de veşnicele promisiuni pe care niciun copil nu le mai crede, nimeni nu a venit cu propuneri de reformă credibile şi construite pe realităţi, nu pe fantezii care nici de pamflet nu mai sunt demne. Nimeni nu a discutat serios despre eforturile care ar trebui făcute pentru ieşirea din criza economică în care pandemia ne scufundă, nimeni nu a avut curajul să spună că, indiferent ce partid câştigă alegerile sau ce alianţe se vor face pentru o nouă majoritate, nu ne aşteaptă deloc o perioadă uşoară. Unii s-au mulţumit să încerce să câştige doar aruncând cu noroi în oponenţi, alţii au adoptat o atitudine superioară, profund nejustificată, de parcă ar fi fost mai buni decât electoratul, iar rezultatele se văd la urne. Oamenii nu mai suportă nici aceleaşi vechi promisiuni devenite legende urbane - aeroport, autostradă, parcuri industriale, nici să fie luaţi de proşti. Sincer, pentru prima dată în viaţa mea de adult votant, m-am dus la urne cu o stare de dezgust. Efectiv, am simţit că doar conştiinţa civică mă motivează să mă expun unui risc inutil pentru a trimite în parlament aceeaşi gaşcă de politicieni la fel de inutili - sau utili doar lor înşişi, precum şi unei găşti din care, din fericire, nu fac parte.

Să fim serioşi, niciunul dintre viitorii parlamentari de Galaţi nu va ridica un deget pentru noi, dacă asta nu serveşte vreunui interes de partid. Şi am puţine speranţe şi la restul aleşilor. Dezamăgirea alegătorilor gălăţeni este în ton perfect cu aceea a tuturor românilor, Galaţiul situându-se ieri la ora 18,00 uşor sub media naţională a prezenţei la vot. Cu alte cuvinte, suntem tot în aceeaşi oală. Prezenţa la vot este o notă dată politicienilor, care rămân repetenţi şi de data aceasta. Repetenţi, dar cu privilegii şi pensii speciale.

Citit 1620 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2020 19:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.