Pregătiți pentru un nou val?

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Exact în momentul în care aveam mai mare nevoie de solidaritate, pentru a putea face un front comun de luptă în fața pandemiei de COVID-19, societatea românească a demonstrat, de fapt, cât este de scindată. Lașitatea, lipsa celei mai elementare educații și indiferența multora din jurul nostru au frânat mult prea devreme o campanie de vaccinare care părea promițătoare. Culmea, de bunul mers sau de poticnelile acestei campanii depinde, în totalitate, reîntoarcerea noastră la o viață normală.
Într-un termen de doar câteva luni, paradigma vaccinării împotriva COVID-19 a cunoscut o transformare totală în România. De unde, la început, mulți se băteau să prindă un loc în față la administrarea vaccinului, chiar și cu încălcarea legii, în ultimele săptămâni vaccinurile au ajuns să se adune cu sutele în frigiderele centrelor de vaccinare. 
Doar în județul Galați, în prezent, se află la păstrare aproape 22.000 de doze de vaccin, iar numărul lor va continua să crească, din moment ce doar câteva sute de persoane se mai vaccinează de la o zi la alta. Astfel, se pune deja problema expirării vaccinurilor, iar autoritățile vorbesc despre reducerea cantităților cumpărate și despre vânzarea celor pe care acum le avem în stoc.
Este trist că nu putem învinge un inamic care a ucis deja zeci de mii de persoane și care a lăsat în urmă și mai mulți oameni cu efecte pe termen lung asupra sănătății, nici acum, când avem la îndemână toate armele necesare.  
Astfel, perspectiva unul nou val COVID, în sezonul rece care nu este chiar atât de departe, ”este cât se poate de clară”, pentru a-l cita pe medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare. Întrebarea este: cât de pregătiți vom fi pentru un nou val, în care varianta dominantă a virusului va fi, cel mai probabil, cea care a făcut deja prăpăd în India? Pentru că un nou val pandemic nu va însemna doar noi și noi victime și aglomerarea spitalelor, ci și adâncirea crizei economice, precum și lăsarea a sute de mii de români, bolnavi cronici, fără servicii medicale de bază, așa cum deja s-a întâmplat, în ultimele 15 luni.

Citit 1062 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 21:38

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

 • postat de Desteptarea!
  Joi, 17 Iunie 2021 19:23
  89.137.230.***
  Pai daca unii au facut cheaguri de sange normal ca lumea nu a mai avut incredere sa se vaccineze si dupa cum ati vazut si vaccinarea la copii pana intr-o anumita varsta a fost stopata. Unele vaccinuri au fost bune dar altele nu si atunci omul a stat in asteptare.
  Cei sanatosi si care au un sistem imunitar bun nu prea s-au vaccinat si e firesc. Probabil o sa se vaccineze si ei dupa ce fortele malefice decid ca trebuie dat un virus si mai puternic si modificat decat asta. In toamna vreti sa il dati? Ok. Asteptam! Acum a disparut virusul si deci vine in toamna alt val. Bun..mai departe....de ce statul roman sau cei din sanatate care fac vaciinul nu isi asuma si ei ca in cazul in care omul e vaccinat si pateste ceva sa fie despagubit cu un milion de euro? Prin firmele de asigurari serioase eventual. Isi asuma cineva? Nu! Si atunci de ce sa vina lumea sa se vaccineze? Doar ca sa isi vanda americanii si alte state dozele si sa isi faca norma si noi sa platim in conditiile in care am distrus Institutul Cantacuzino?! Parca era un domn prin Timisoara specialist care mai avea putin si scotea un vaccin romanesc bun dar l-au oprit si nu i-au dat nici finantare. De ce? Se stie de ce!
  Am devenit piata de desfacere si sclavi, colonie. Asta a ajuns tara din cauza acestor golani de politicieni!
  Cu toate astea m-am vacicinat dar cu un vaccin bun si aprobat ! Nimeni nu are dreptul sa oblige pe cineva la un act medical sau sa ii interzica sa mai circule liber. Sa aveti o zi buna!
  2
  5
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 17 Iunie 2021 17:46
  5.13.168.***
  La Romani, valorile le leprezinta urmatoarele: sa ai masina cat mai scumpa sau puternica, sa faci pipi pe toti metaforic, sa nu-ti respecti vecinii, sa nu ai treaba cu nimeni, ai probl dai un telefon... sa cauti cel mai ieftin meserias numai sa nu dai multi bani, eventual sa negociezi si din cand in cand sa-i dai si taca! Sa barfim tot pe la spate, desi nu suntem mai breji si nici nu banuim, ca am fi niste jogodii de toata speta! Sa cauti pe altul numai daca ai interes, sau stii ca vei avea!

  Astia suntem marea majoritate!
  4
  0
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Joi, 17 Iunie 2021 17:23
  66.183.33.***
  Nea' Romica... sa nu fabulam!
  Nu e vaccinare.
  Este inoculare cu produs terapeutic de modificare genetica. Foarte periculos dar eficient, ca doar nu reducem plavanii doar cu genderismul si gay-ismul...

  Sa nu aud veganistii, ecologistii, ... bio- istii ca se vaccineaza ca ei sint impotriva modificarii genetice a organismelor, nu-i asa?
  Toata armata de mari specialisti cu milioane/miliarde de dolari si eurio atat au resudit: o gripa mai slaba decat cele naturale, banale. Asta cica e "biologic warfare"!
  1
  4
  Raportează
 • postat de dragos
  Joi, 17 Iunie 2021 09:25
  5.2.209.***
  un articol de bun simt. dar, na, la romani bunul simt este rar intalnit.
  20
  14
  Raportează
 • postat de George
  Joi, 17 Iunie 2021 09:22
  89.136.76.***
  Analfabeti fuinctional depasiti de realitatea in care traiesc si pe care nu reusesc sa o mai inteleaga, sunt cei ca tinbwe boule care votati PSD si AUR si nu va vaccinati
  23
  12
  Raportează
 • postat de Fara piane pe scari...
  Joi, 17 Iunie 2021 03:29
  77.111.247.***
  Pana la povestile despre toate valurile si tulpinile mutante care vor sa vina, vad ca "virusul ucigas" a disparut de tot, cu toate ca populatia si-a reluat viata normala, fara botnite si fara sechestrarea in case si cu reluarea vietii sociale dupa incetarea terorizarii la care a fost supusa si cu toate ca numarul celor care s-au injectat s-a oprit odata cu epuizarea categoriei de analfabeti functional depasiti de realitatea in care traiesc si pe care nu reusesc sa o mai inteleaga si care, intoxicati de propaganda vaccinista, au ales sa se injecteze cu niste substante recomandate de aceasta propaganda...cu toate astea, "cazurile" au ajuns la ZERO.
  27
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.