La mare, la soare, virusul nu moare!

Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Nu-i așa că nu sunteți dintre cei care refuză din ”prințipiu” vaccinarea, adepți ai teoriei ”cine știe ce or fi pus ăștia în vaccin?” Sau nu-i așa că, dacă încă vă mai îndoiți și de virus și de vaccin, nu sunteți dintre cei care se supără grabnic pe facilitățile de care se bucură fricoșii vaccinați? Fără supărare, fără discriminare, dar dorul de vacanță încinge rapid ceaunul în care se coace al patrulea val. 

O simplă privire aruncată pe cifrele ultimelor zile ne arată că vacanța relaxată, la munte și la mare, la noi sau pe aiurea unde nu s-au pus restricții, începe să își arate roadele, și nu pe alea bune. Noi cazuri de infectare apar de la o zi la alta, din ce în ce mai multe. Morții se înmulțesc și ei, și ce credeți? La vaccinare merg tot mai puțini, de la o zi la alta. Prinși probabil cu concediile, cu vacanțele, cu superstițiile legate de teoria anti-vaccinistă, oamenii bat în retragere, sperând că ”valul patru” e o sperietoare. Cu credința că o baie sănătoasă de soare, mare, pigmentată cu mâncare și băutură, le va ridica destul imunitatea cât să facă față la zece viruși, vaccinați sau nu, testați sau nu, românii se înghesuie pe plaje, în cârciumi, la terase, pe cărări de munte. S-au îmbulzit ei și în Grecia, săraca de ea, dar Pantheonul distracțiilor estivale a cedat rapid sub năvala turiștilor care au accelerat explozia de infectări. Patria lui Socrate și-a închis porțile și a umplut astfel Internetul de români nevaccinați care acum își vând vacanțele, lingându-și rănile de potențiali vectori de transmitere a virusului. ”N-am crezut că vor face asta cu nevaccinații” este replica pe buzele multora care n-au mai apucat să se bucure de albastrul mărilor care înconjoară Grecia. Ba se poate, și în urma lor, a turiștilor care au vrut să se bucure neconstrânși de toate privilegiile vieții și ale vacanței, au fost scoase, din sertare, restricții severe. Sancțiuni care la noi i-ar scoate în stradă, la lupte cu jandarmii, pe antivacciniști. La noi nu s-ar pomeni să fie amenințați dascălii cu concedierea sau suspendarea contractelor, așa cum se întâmplă în Grecia acum. La noi, ar fi dezastru să pomenească cineva de vreo amendă ori alt gen de pedeapsă aplicabilă celor care refuză să se imunizeze, expunându-se astfel riscului de a se îmbolnăvi grav și de a sufoca, din nou, sistemul de sănătate. Ori asta se va întâmpla, dragi antivacciniști aflați în marea și binemeritata vacanță. Apa, soarele și aerul, sunt pentru toți! La fel și dreptul la o viață normală.

Citit 1063 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 23:21

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de argumente
  Joi, 05 August 2021 09:17
  198.98.60.***
  Nu sunt specialist în domeniu așa că înainte de a fi prea târziu m-am adresat unor medici: 6 la număr. Prieteni circumstanțiali cu care pot vorbi la liber și m-au asigurat că un vaccin nu se face în câteva luni ci se testează cel puțin 5 ani. În plus am observat la prietenii mei medici că nu s-au vaccinat dar au imunitate prin boala pe care au făcut-o la puțin timp după apariția vaccinurilor. Mi s-a părut suspect așa că am apelat la mătușa mea după mamă, medic in etate de 73 de ani, ca să îmi dea un sfat și ce mi-a zis m-a îngrozit.
  Desigur că nu o să accept un ser netestat doar că mi se impune. În primul rând vorbiți de vaccin in lipsa acestuia și pariu că vorbiți despre valul 4 in lipsa evidentă a valului 3.
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.