Câte o sinecură la fiecare, să ajungă la mai mulţi

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Roșu cât văd cu ochii. Roșu ferrari, marca PSD, evident, pentru că așa-i majoritatea din Consiliul Local al municipiului Galați. Consiliu care este convocat miercuri, 25 august 2021, să numească, prin vot secret, noile consilii de administrație ale societăților de interes local. Hm, vorba vine noi, că-s mai degrabă tot alea vechi! Iar puținele schimbări sunt întemeiate mai degrabă pe rotirea cadrelor: de la Apă Canal la Gospodărire Urbană, de la Piețe la Transurb sau la Gospodărire Urbană și tot așa. Iar unii sunt atât de ăăă… necesari, că se împart, săracii, între mai multe consilii de administrație! Ce-i recomandă pe ei? Vocea și carnetul de partid, în primul rând.

Miercuri „Se împarte caşcavalul”, după cum ar fi titrat presa anilor trecuţi. Adică, vor fi numite, pentru patru ani, Consiliile de Administraţie (CA) ale societăților de interes local. Oamenii sunt cam aceiaşi.

În CA la Gospodărire Urbană este propus, de pildă, Cicerone Lupu – fost administrator provizoriu la Gospodărire Urbană din martie 2021, dar şi fost membru în CA la Apă Canal din 2017 până în 2021! Şi tot la CA Gospodărire Urbană, o să fie şi tânărul PSD-ist Igor Bejan, fost administrator provizoriu la Pieţe din martie 2021 şi fost administrator la defuncta Cons Management Parc de Soft. Că s-a dus şi soft-ul pe Apa Sâmbetei!

Că veni vorba despre Gospodărire Urbană, pe mama directorului general Dragoş Magearu, Rodica Magearu, o găsim în CA la Administraţia Pieţelor, unde e provizoriu din martie 2021. Şi tot în CA la Pieţe e şi Elena Aura Macovei, care face parte şi din CA-ul operatorului Apă Canal. Din CA-ul Pieţelor a plecat în februarie 2021, la Transurb, Tincuţa Tercu-Găvan. Iar Marian Profir o să se împartă între CA Transurb şi CA Pieţe.

Pieţe am zis? Păi, din conducerea acestei societăţi fac deja parte doi consilieri locali PSD – Marcela Daniela Costea, director general şi Dumitru Poalelungi, director Dezvoltare și Investiții, şi urmează, conform surselor noastre, şi Costel Gafton – director comercial. Bine, dânsul are deja vechime la Administraţia Pieţelor, că a fost preşedintele CA, iar acum e reprezentantul Adunării Generale a Acţionarilor.

Posturile acestea sunt plătite onorabil, cu indemnizaţii lunare fixe, la care se adaugă componente variabile, în funcţie de performanţele atinse. Prin urmare, e bătaie pe ele.

În consecinţă, partidul dă câte o sinecură-două la fiecare, să ajungă la cât mai mulţi…

Citit 2218 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 22:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.