Ce-am votat şi ce-a ieşit

Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Mai ţineţi minte, anul trecut pe vremea asta votam! Vorba vine… pentru că pe 27 septembrie 2020 s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă a gălăţenilor la alegerile locale din ultimii 30 de ani. Iar din cei 82.106 gălăţeni care au votat, 47.452 au pus ştampila pe primar Ionuţ Pucheanu. Cu 12.805 mai mulţi decât cei care au pus ştampila şi pe lista PSD pentru Consiliul Local al oraşului. Şi PSD a obţinut un veritabil record - cel mai mare număr de consilieri din ultimii 24 de ani, 15 mandate - iar primarul Ionuţ Pucheanu şi-a asigurat o majoritate de 55 la sută din voturile celor 27 de aleşi locali.

Urmarea?! PSD a decis majorarea taxelor şi a impozitelor locale pentru 2021. Şi "bonus" o creştere cu 55 la sută a impozitului pe autoturisme. O şedinţă de pomină, în care un consilier local PSD şi-a permis să lase o altă persoană să voteze în locul lui la zece proiecte de hotărâre, printre care şi celebra majorare, care i-a scos pe gălăţeni în stradă. Majorarea impozitului pe autoturisme e încă suspendată, pentru că prefectul a atacat-o în instanţă, dar, surprinzător, procesul nu a primit termen de judecată, deşi au trecut opt luni!

Cât despre domnul consilier care a votat prin înlocuitor e bine mersi, ales local. Iar doamna consilier care a propus majorarea cu 55 la sută a impozitului auto este şi directoarea Pieţelor. Bine, directori la SC Administraţia Pieţelor sunt, deocamdată, trei consilieri locali PSD în funcţie, dar ar mai fi loc de vreo doi…

Ah, să nu uit, primarul nou-reales promisese o "revoluţie la cârma societăţilor edilitare". Şi i-a ieşit un "festival de cheltuieli fără justificare economică", după cum a numit un consilier liberal modul în care sunt remuneraţi membrii consiliilor de administrație ale societăților de interes local.

Şi societăţile edilitare merg bine, cum să nu! Industrial Parc e în comă, Parcul de Soft nu mai există, Zona Liberă are profit de butic, Gospodărire Urbană ne-a impus să venim cu groparii de acasă dacă vrem înhumări în weekend, iar angajaţii Transurb tocmai au ieşit în stradă. E bine că Transurb şi-a lărgit obiectul de activitate şi visează să facă transport pe apă, deşi nu prea îi iese nici pe uscat. Se desfiinţează trasee într-o veselie: 22, 27, urmează 18 şi 19. "Cum, când avem autobuze hibrid?!", o să spuneţi. Da, autobuze pe care Primăria a ajuns să fie somată de compania Solaris Bus&Coach SRL să le plătească. Şi pentru care tot majoritatea PSD a redirecţionat bani împrumutaţi pentru finanţarea unor proiecte europene...

Dar în rest e bine! Uite ce-am votat şi ce-a ieşit!

Citit 1940 ori Ultima modificare Duminică, 26 Septembrie 2021 23:14

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de daca asta e democratie, mai bine NU
  Luni, 27 Septembrie 2021 17:31
  89.39.81.***
  la nemti a cistigat PSD-ul lor. o sa le fie rau de tot...,.....noi vom invinge cu liberalismul. foarte bine. sintem mai destepti. traiasca conceptul de liberalizare cind lumea desteapta a depasit etapa si s-a dus pe socializare. din cauza pandemiei si nu numai. noi sintem cum erau ei prin anii 80-90 politic. dar pe muuuulte interese personale ale conducatorilor nostrii.
  4
  1
  Raportează
 • postat de Mintea romanului cea de pe urma
  Luni, 27 Septembrie 2021 15:42
  209.127.17.***
  Pai cand faceati propaganda pentru desfiintarea MAXI TAXI ("cascarabetele") si demolarea chioscurilor ("dughenele") si a garajelor ("cotetele") nu va ducea mintea ca toate miliardele alea de lei provenite de pe urma acestor activitati si care miliarde de lei curgeau fluviu la bugetul local, umflandu-l (!!!), vor trebui sa fie colectate din alte surse?!!!
  Daca anul trecut, la alegeri, nu ar fi fost facuta propaganda isterica, PENELEU, de determinare a pensionarilor sa nu merga la vot, rezultatul ar fi fost cu totul altul...PSD si PRIMARUL IONUT PUCHEANU ar fi obtinut peste 75% din voturi...lucru care o sa se intample (cu siguranta) la urmatoarele alegeri.

  (Absolut de acord cu comentariile lui "Ionel" si "Observator")
  1
  6
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 27 Septembrie 2021 10:52
  5.13.156.***
  Din pacate suntem nevindecabili! O natie proponderenta de hoti, fara coloana vertebrala, fara viziuni, tari in gura care le stiu pe toate!
  Este prea tarziu... cine are creier... greu supravietuieste aici cinstit sa se dezvolte...
  6
  22
  Raportează
 • postat de IONEL
  Luni, 27 Septembrie 2021 10:51
  86.124.203.***
  Si uite ce au votat bucurestenii la sectorul 1, la primaria capitalei,uite ce au votat timisorenii,brasovenii etc.Si care e rezultatul? Dezastru peste tot acolo
  11
  18
  Raportează
 • postat de Observator
  Luni, 27 Septembrie 2021 09:28
  89.39.81.***
  Cand am vazut titlul articolului, ma asteptam sa citesc ceva despre congresul PNL si alegerea lui Catu.
  10
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.