Sesizările gălăţenilor deranjează Primăria

Evaluaţi acest articol
(50 voturi)

Cred că nimic nu mi se pare mai periculos, iar criza guvernamentală prin care trece ţara o demonstrează cu asupra de măsură, decât ca, odată ajuns într-o funcţie, mai ales una în care ai fost ales prin vot, să uiţi de ce ai fost pus acolo, să serveşti publicul, adică. În cea mai recentă şedinţă de Consiliu local, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi-a permis să îşi ironizeze colegii din guvernarea locală pentru că dau curs sesizărilor sau rugăminţilor contribuabililor, exact cum face "un ziar". Faptul în sine este reprobabil, până la urmă, toţi aleşii locali, în frunte cu primarul, sunt acolo tocmai pentru a fi vocea publicului şi a face în aşa fel încât dorinţele lor pentru viitorul urbei să devină realitate. Ce mi se pare însă şi mai periculos este că primarul îşi permite să ironizeze presa pentru că ascultă de vocea publicului. Aluzia dumnealui la modul în care "Viaţa liberă" ia în considerare sesizările cititorilor săi a fost extrem de transparentă, chiar dacă nu a pronunţat numele publicaţiei. Îi transmitem public pe această cale domnului primar că noi ne respectăm cititorii, ne iubim oraşul, suntem vocea tututor celor care îşi doresc să meargă lucrurile mai bine. Şi ne mândrim cu faptul că sesizările transmise ziarului nu rămân fără răspuns, chiar dacă nu întotdeauna răspunsul este cel dorit sau aşteptat de oameni. Facem asta de peste 30 de ani şi, dacă domnul primar a uitat cui îi datorează funcţia pe care o ocupă, "Viaţa liberă" nu uită niciodată că cititorii, cetăţenii oraşului şi judeţului, chiar şi cei plecaţi din ţară, dar care au aici familii şi legături afective, sunt motivul pentru care ziarul este o voce în Galaţi. Şi, chiar dacă domnul primar nu s-a referit la noi, ci la alţi colegi din presa locală, îi atragem atenţia că toţi jurnaliştii sunt liberi să ceară atât răspunsuri la întrebările publicului, cât şi la ale lor, atâta timp cât finalitatea demersului este interesul public. Asta este treaba noastră şi, sincer, asta este şi treaba consilierilor locali, mai ales a celor din opoziţie. Primarul Ionuţ Pucheanu ar face bine să o lase mai uşor cu ironiile şi să dispună remedierea problemelor sesizate de gălăţeni, să determine rezolvarea dezastrului din transportul local, să vegheze la finalizarea în termen a lucrărilor din bani publici şi să garanteze că funcţionarea administraţiei locale este eficientă, transparentă şi legală. Noi vom fi aici, să ne asigurăm că asta se întâmplă.

Citit 2357 ori Ultima modificare Vineri, 08 Octombrie 2021 23:54

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de paloma
  Duminică, 10 Octombrie 2021 02:40
  5.13.160.***
  pucheanu... e ala care nu are bani sa plateasca troleibuzele ??? E ala care a pierdut 800 000 eu, procesul cu cei care au facut studiul la tunelu' sub Dunare, e ala care n-a adus in SASE ANI nici un investitor in Galati, e ala care-a betonat tot centrul orasului ??? E ala care vrea sa distruga si Faleza Dunarii !!! El e, se duce cu cerseala la Bucuresti, au salariile prea mici prin primarie !!!
  5
  15
  Raportează
 • postat de Noaptea minții...
  Duminică, 10 Octombrie 2021 02:20
  77.111.246.***
  PSD și Primarul Pucheanu au spulberat celelalte partide și candidați la alegerile locale de (abia) anul trecut !!!
  La alegerile din 2024, toți cei care vor candida împotriva PSD și actualului Primar nu vor mai avea absolut nicio șansă, nici măcar cât au obținut în 2020.
  7
  8
  Raportează
 • postat de Galatean
  Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 22:51
  92.86.79.***
  Articol cu punct ochit- punct lovit. Super!
  10
  20
  Raportează
 • postat de Ur(c)-sus
  Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 07:58
  5.13.145.***
  Puteau sa puna si o momaie acolo ca primar, cat timp scria PSD pe el toti trantorii de la buget, bosorogii si babele comuniste se calcau in picioare sa o voteze!
  17
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.