Generații de sacrificiu

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

E clar, nu-i așa? Doar ne-a explicat fostul/ actualul premier Florin Cîțu: "Toți trebuie să facem un sacrificiu"!

Crește numărul de cazuri grave din spitale, secțiile ATI sunt copleșite, medicamente nu sunt, instalațiile iau foc de vechi ce sunt, se stă pe hol, cu butelia de oxigen în brațe, așteptându-se ca vreun bolnav să-și dea obștescul sfârșit, pentru a i se lua locul, dar asta e, "toți trebuie să facem un sacrificiu"! Unul colectiv, cetățenesc!

Că tot a venit vorba de pandemie, să începem cu cadrele medicale! Ce contează că sunt suprasolicitate, că până acum s-a jucat hora relaxării la Guvern și ne-am trezit că nu ne mai ajung ambulanțele să care atâtea mii de bolnavi, toată lumea să se "mobilizeze"! "Toți trebuie să facem un sacrificiu!"

La rând să se pregătească profesorii, educatorii, elevii, părinții, că doar școala trebuie să meargă înainte, chiar și în vremea coronavirusului. Confuzia aici pare că este chiar mai mare ca la începutul crizei. Normele acum sunt, acum nu sunt, ba cu mască, ba fără, ba cu testare, ba fără, e o întreagă brambureală, dar "trebuie să ne sacrificăm", ca să avem o Românie educată!

Iar lista celor ce ar trebui să fie pregătiți "de sacrificiu" poate fi completată cu cei care fac naveta zilnic în autobuzele supraaglomerate, cu cei care trebuie să suporte inepția agresivă a unora care cred că vaccinul e telecomanda ocultei mondiale, să-i punem la rând și pe cei care depind de proiectele blocate acum prin ministere, dar și pe cei care așteptau să nu se mai facă tot felul de mârșăvii cu banii din rezerva "de urgență" a Guvernului. Și tot așa mai departe!

Un lucru am înțeles de la domnul Cîțu. Așa cum "toți suntem egali, dar unii sunt mai egali decât alții", cam tot așa stă treaba și cu sacrificiul. Toți trebuie să ne sacrificăm, dar unii trebuie să se sacrifice mai mult decât alții!

Și ca să nu vorbim doar de medici, azi, de exemplu, vom avea o dovadă de sacrificiu și din partea politicienilor. Partidele politice se vor perinda pe la Cotroceni și vor explica cum sunt ele gata să se sacrifice pentru binele țării. Desigur, modest, și dl Cîțu va fi din nou gata de sacrificiu, pentru greaua misiune de premier...

Dar în fond, ce atâta tam-tam cu sacrificiile astea? Avem de unde! Că doar de zeci de ani tot creștem generații de sacrificiu!

Citit 1420 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 23:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.