Se bat pentru țară, de nu mai e loc la ATI

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Dacă este să punem în oglindă ”realitatea” clasei politice cu realitatea unei țări care se zbate să scape din ghearele pandemiei, am putea spune că ”nu ne mai facem bine”...

Cinismul calculelor politice este deasupra sutelor de morți pe care, în fiecare zi, îi înregistrăm în spitale. Negocierile pentru susținerea unui nou Guvern au scos și mai mult în evidență contrastele între declarațiile politicianiste și realitatea cea de toate zilele...

”Toate opțiunile sunt pe masă”, zic ba unii, ba alții, lăsând (pur teoretic) loc pentru orice variante, indiferent de (i)moralitatea clamată la un moment sau altul pe scena politică.

Dincolo însă de poziționările de tot felul, misiunea premierului desemnat pare una de tip ”kamikaze”. Generalul Ciucă, fie el și în rezervă, este chemat acum să se sacrifice pe altarul politicii, în condițiile în care, indiferent spre ce parte a spectrului politic se îndreaptă, (ex)premierul Cîțu are grijă să ardă toate punțile de comunicare.

PNL pare setat pe ideea Guvernului minoritar, dar e puțin probabil că ar putea convinge fie USR, fie PSD, să susțină această variantă. După fiecare pas spre ”armistițiu” pe care-l face generalul Ciucă, imediat apare ”președintele” Cîțu, care readuce partidele pe același discurs al răfuielii.

Atunci, de ce tot acest circ? Ei bine, generalul își face datoria, generalul poate să pice în câteva zile! Mingea va ajunge din nou la Palatul Cotroceni, iar președintele Iohannis va avea mărinimia ca, în loc să declanșeze alegeri anticipate (variantă horror pentru majoritatea parlamentarilor), să mai facă o încercare... Cu Cîțu. Totul în numele salvării țării de Covid. Vor mai avea atunci politicienii curajul să joace ”ruleta rusească”?

Țara moare și baba a trecut demult de faza pieptănatului și se fandosește într-o oglindă de bâlci politic, una care o subțiază la obraz, dar numai la nivel de iluzie optică, în realitate rămânând aceeași curvă hoașcă plină de bube. Una peste alta, e ironic - nu? - cum ajung politicienii să se bată pentru ”interesul public” până nu mai rămâne loc în secțiile ATI, mai ales atunci când alegătorii sunt ocupați cu supraviețuitul.

Citit 1378 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 23:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.