Şi ce dacă-i gălăţean?!

Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

„Calomniază, cu îndrăzneală, până la urmă, tot rămâne ceva! Şi dacă nu se găseşte nimic de insultat sau calomniat, azvârle în derizoriu! Ridiculizează! Bagatelizează gratuit! În fond, suntem o ţară liberă, e opinia ta şi trebuie să ţi-o respectăm! Şi dacă nu se găseşte noroi, împroaşcă, în schimb, cu hohote de râs, cu emoticoane care trag pârţuri acolo unde se vorbeşte despre performanţă, de curaj, efort, muncă şi perseverenţă. Pentru că poţi. Şi ţi se pare că eşti spiritual şi ironic. Doar ţi se pare…”

„Contează că era gălăţean... l-a ajutat asta mult?? Reportaj de doi bani”. „Ceva interesant... nu cred... dar important că era gălăţean...??”. Sunt comentarii pe care le primim, adesea, la articolele în care prezentăm reuşitele unor gălăţeni - copii sau tineri - în competiţii de mai mare sau mai modestă anvergură ori în emisiuni la televiziunile naţionale.

Cele mai recente mesaje de acest fel ţintesc seria de articole prin care prezentăm, săptămânal, evoluţia gălăţeanului Graţiano Dinu în emisiunea Antenei 1 „Dancing on Ice – Vis în doi”.

Fireşte, fiecare poate avea propriile standarde în materie de performanţă sportivă şi artistică şi, mai ales, de emisiuni tv! Dar efortul unui gălăţean care nu concurează pentru un vis personal, ci pentru ca micii patinatori de la Galaţi să beneficieze de condiţii mai bune, de susţinerea de care au nevoie pentru a face performanţă, merită tot respectul nostru.

„Condiţii mai bune trebuie asigurate de autorităţile locale, într-o ţară civilizată. Dacă nu câştigă concursul? Îşi iau la revedere de la condiţiile mai bune”, a fost replica pe care am primit-o. Parţial adevărată, aş zice. Şi asta pentru că, indiferent dacă va câştiga sau nu, misiunea lui e îndeplinită: promovează patinajul artistic gălăţean într-o emisiune naţională, cu o audienţă impresionantă – numai sâmbăta trecută, la nivelul întregii ţări, s-au uitat la „Dancing on Ice” aproape 900.000 de români în fiecare minut. Şi poate că asta va întoarce şi privirile autorităţilor gălăţene asupra Patinoarului din Galaţi şi a nevoilor sale.

Pentru că, după cum remarca în ultima şedinţă a aleşilor profesorul şi consilierul local Doru Căstăian, este impresionant să pui o cupă naţională pe masă, dar e mai important să asiguri condiţii pentru ca elevul Gigel să facă sport. Şi cine ştie, poate că o să-i placă şi o să ajungă la performanţă.

Tocmai de aceea credem că merită promovaţi copiii şi tinerii care, într-o lume ahtiată după scandal şi mizerie, se încăpăţânează să ofere sufletului frumuseţe, inocenţă şi bunătate. Şi, cel mai important, poartă, ca pe un blazon, numele Galaţiului.

Citit 1764 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 23:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.