De-a hoții și complicii

Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Se știe: toți vor să-l fure. Dar nu le merge! Pentru că așa-i el, mereu vigilent, nu se lasă fraierit, ca alții. Cunoașteți personajul: mereu pus pe harță, gata să vocifereze și degrabă acuzator.

Întâiul hoț? Păi nu se știe?! Administratorul de bloc. Care, nu-i așa, e mână-n mână cu președintele de asociație, iar cenzorul îi acoperă. Factura e mereu încărcată, cheltuielile comune sunt nejustificate, iar acoperișul și subsolul nu-l privesc, că el stă la etajul doi. Cere socoteală, scrie petiții peste petiții, cere controale, vociferează, amenință, impută. Și totuși, când vecinii lui îl cheamă la ședințe ca să pună la cale asociația de bloc, el nu se duce! Nu-l interesează. Nu vrea să fie nici președinte, nici administrator, nici cenzor. N-are timp de prostii de-astea. E un om ocupat, ce dacă-i pensionar! În rest, vrea să iasă din asociație, chiar cere desființarea ei. Ce dacă face parte dintr-un condominiu? Are el grijă de apartamentul lui! De bloc să se ocupe ceilalți.

Orașul? E murdar şi sărac. Nu contează chiștocul pe care l-a azvârlit de la fereastră în grădina blocului ori în urma lui, pe trotuar sau pe stradă. Ori că punga lui de gunoi n-a nimerit pubela. De aia plătește el impozite și taxe, ca să i se facă mereu curat. N-are decât să stea careva cu mătura în urma lui să strângă dâra de gunoi pe care-o lasă în urmă. Dar la hulit și batjocorit din vorbe orașul e primul! Mai ales pe rețelele de socializare, firește, sub cont anonim...

Instituțiile statului, se știe, sunt oarbe și incompetente. Iar funcționarii nu fac nimic, când scopul lor în viață ar fi să se ocupe (doar) de rezolvarea problemelor lui. Care-s multe și grele!

Presa?! Mincinoasă și aservită! I-o strigă în fiecare comentariu pe care cu mânie proletară îl postează anonim. Nici nu contează la ce știre, că oricum nu-i citește decât titlul, pe jumătate sau sfert. Știe el mai bine ce ar fi trebuit să spună reporterul și n-a făcut-o! Şi dacă tot presa e mincinoasă și aservită te-ai aștepta să o evite. Sau ignore. Ei aș! Omul e în stare să țină televizorul pe Taraf Tv numai ca să înjure postul că dă manele când el e ahtiat după cultură… TVR Cultural? Exclus.

Partidele? Politicienii? Aleșii orașului sau ai țării? Niște hoți! Toți, la fel. Prin urmare, el nu se duce la vot. Nu vrea să schimbe un hoţ cu alt hoț, poate mai flămând. Oricum, numai proștii se duc la vot. El e deștept, stă acasă. Pentru că, se știe, toți vor să-l fure. Dar el nu face nimic, la modul concret, ca să schimbe o asemenea stare de fapt. Și devine, astfel, complicele celor care chiar vor să-l fure. Și reușesc...

Citit 1523 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 21:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.