A nimerit orbul Galaţi-Brăila

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

De câteva luni, politicienii din arcul puterii se întrec în a arunca pe piaţă promisiuni care mai de care mai atractive pentru locuitorii din zona Galaţi - Brăila. De la podul peste Dunăre, drumul expres Galaţi - Brăila şi şoseaua ocolitoare a Galaţiului, la care deja se lucrează, până la mult-visatul aeroport sau utopicul drum expres Galaţi - Călăraşi, totul pare să fie la superlativ la Dunărea de Jos. Săptămâna asta cică s-ar putea să vedem scos la licitaţie studiul de fezabilitate al aeroportului, care pare că s-a transformat peste noapte în aeroport cargo, pasagerii fiind trecuţi în plan secund.

Dar nu asta e cel mai important, ci faptul că respectivii politicieni clamează, tot de aceleaşi câteva luni, excelenta colaborare dintre Galaţi şi Brăila, colaborare pe care societatea civilă şi locuitorii celor două oraşe le-o cer de cel puţin 20 de ani. S-au făcut zeci de întâlniri, au avut loc nenumărate şedinţe, s-au organizat proteste publice, s-au elaborat scrisori deschise, totul în speranţa că politicienii locului îşi vor da seama în cele din urmă că dezvoltarea acestei zone nu se poate realiza decât împreună.

Unde-aţi fost, domnilor, atâta amar de ani de când gălăţenii şi brăilenii vă spun că vor să lucreze împreună? La nivel naţional au mai fost rotaţii la guvernare, dar la Galaţi şi Brăila nu s-a schimbat nimic din punct de vedere politic, ne conduc aceleaşi partide şi aceiaşi oameni, parcă dintotdeauna, aşa că mi se pare foarte stranie această "descoperire" a necesităţii colaborării. "A fost <șoc și groază> pentru unii, când au văzut că Brăila și Galațiul își susțin reciproc proiectele", a declarat, spre exemplu, europarlamentarul brăilean Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său gălăţean Dan Nica.

Nu, domnilor, a fost şoc şi groază să constatăm că v-au trebuit 20 de ani ca să vă daţi seama de o chestiune elementară, pe care oamenii simpli din această zonă au înţeles-o demult şi v-o cer an de an. A fost şoc şi groază să vedem cum orgoliile politicienilor locali au fost mai presus de aspiraţiile şi necesităţile oamenilor de la Dunărea de Jos mai bine de două decenii, probabil mai mult decât i-a luat orbului din poveste să nimerească Brăila.

Acum, dacă tot v-aţi dat seama, poate lăsaţi deoparte orgoliile şi nu mai inventaţi probleme inexistente, cum aţi făcut de fiecare dată până acum. Galaţiul şi Brăila merită cu siguranţă ceva mult mai de valoare decât le-aţi oferit în ultimii 20 de ani. Hai să fie-ntr-un ceas bun!

Citit 1738 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 14:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.