www anunţă wwIII

www anunţă wwIII
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

La aproape un an de la declanşare, războiul ruso-ucrainean este foarte departe de un sfârşit previzibil. Lipsiţi de armament greu şi de mare precizie, pe care statele occidentale se codesc să-l furnizeze sau îl livrează cu ţârâita, ucrainenii par să nu mai reuşească să facă progrese în ofensiva pe care au început-o în forţă astă-toamnă. Mai mult, cele mai aprige lupte din ultima vreme au dat impresia că ruşii sunt cei care câştigă teren, chiar dacă au reuşit acest lucru cu preţul unor pierderi uriaşe, atât în oameni, cât şi în tehnică militară. Cum uciderea zecilor de mii de recruţi pe care Putin îi trimite neantrenaţi direct în linia întâi nu pare să reprezinte o problemă pentru Moscova, războiul a intrat într-un status-quo mortal, pe care deocamdată nu se ştie cine, ce şi cum îl poate destabiliza.

În aşteptarea unui deznodământ, în lume au început să se agite spiritele din ce în ce mai tare. Israelienii şi iranienii îşi bagă aproape zilnic nasul în curtea celuilalt, China aruncă săgeţi taiwaneze mai tăioase ca niciodată către America, Grecia şi Turcia se au ca şoarecele cu pisica, Balcanii de Vest continuă să fie butoiul cu pulbere al continentului, iar coeziunea NATO şi a Uniunii Europene pare să scârţâie serios.

Drept urmare, multe voci, unele autorizate, altele trase pe linie moartă, dar încă ascultate, anunţă un iminent prăpăd. Un general american prevesteşte un război cu China până în 2025, ruşii îşi caută aliaţi prin Africa, bugetele pentru înarmare cresc într-un ritm ameţitor în majoritatea ţărilor lumii (mai puţin în cele care au de plătit pensii speciale!), Croaţia se alătură Ungariei şi Austriei în declaraţii proruse, Erdogan îl laudă pe Putin şi blochează extinderea NATO, guvernele şi marile corporaţii sunt în căutare disperată de materii prime rare (pe care, apropo, zona de conflict din Ucraina le are din plin), ministrul italian al Apărării anunţă al treilea război mondial - wwIII - în cazul în care ruşii ar cuceri Kievul şi multe, multe ştiri asemănătoare, unele mai alarmiste decât altele.

Lumea fierbe, e clar, şi e gata-gata să dea în clocot, aşa că, oricât de optimist ai fi, tot te trece un fior rece când încerci să pui cap la cap informaţiile care te asaltează din toate părţile www-ului. Colac peste pupăză, ceasul Apocalipsei a fost "fixat" recent la doar 90 de secunde de miezul nopţii, prag echivalent cu dispariţia omenirii. Am "câştigat", aşadar, 10 secunde într-un singur an şi 30 de secunde faţă de 2018, iar progresia în acest caz nu este deloc aritmetică, deşi ar fi extrem de periculos şi aşa. Tic-tac...

Citit 1627 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2023 23:28

2 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 02 Februarie 2023 21:47
    86.124.201.***
    Cam 5 ani ...cam asa vad fereastra de timp ca lucrurile sa se lamureasca . Pierde sau Castiga .
    E clar ca nea Putin are fixu' lui si NU o sa renunte . E dispus sa sacrifice Jdemii de tineri rusi ...are si Banii tarii pe mana (de fapt ditamai Continentul daca te uiti putin pe harta ) .
    Deci Rachet
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 02 Februarie 2023 09:51
    5.13.195.***
    O mare parte din populatia globului trebuie sa dispara! Asta este master-planul! Vom fi inlocuiti de roboti, boti digitali AI (Microsoft a investit si va investi total 11 Miliarde de $) astfel ca 1+ miliard si de persoane vor de veni brusc inutili! Hitachi deja a inceput productia de serie,,,
    Am lu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.