Femeia din 2023, mărul discordiei generației anilor '60
Foto: Alex Blăjan (unsplash.com)

Femeia din 2023, mărul discordiei generației anilor '60
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În urmă cu câteva zile, un profesor dintr-o localitate din județul Galați, director de școală, a murit într-un accident rutier. Tragedia a stârnit, în rândul cetățenilor, un val de comentarii. Și, pentru că la politică și la fotbal se pricepe toată lumea, iată că și în situații de genul acesta toți sunt comentatori. Evenimentul a ținut prima pagină a ziarelor și publicațiilor online multe zile la rând. Dar, pentru că așa cum ziceam, toți se pricep la judecat viața semenului, mesajele sale private, postate în mediul online, făceau referire doar la faptul că acesta a ales de bunăvoie să își pună capăt zilelor, după o poveste tumultoasă de dragoste cu iz de Caragiale, amplificată de cetățeni, fani ai Facebook-ului. Deși în mediul online se puteau citi, foarte ușor, informații atât despre activitatea didactică a celui dispărut, cât și despre implicarea benefică în viața urbei tecucene, tot ce a ieșit la suprafață a fost mesajul de adio lăsat copilului. Și acest fenomen al datului cu părerea este unul universal la români. Pentru cei sătui de politică și de împărtășirea rețetelor culinare, un eveniment tragic de genul acesta devine mondenitate. Și spun acest lucru pentru că, la doar o zi de la anunțarea oficială a decesului, două doamne, trecute de prima tinerețe, care stăteau de vorbă într-un magazin, dezbăteau aprins acest subiect. Fără să fi avut habar despre alte detalii, discuția celor două se axa pe partea romantică a poveștii. Se vedea de la o poștă că acest eveniment le tulburase existența cotidiană. După ce au făcut din drama unui om și a unei familii o ședință de dezbatere publică, cu voce tare, de se uitau toți oamenii de la coadă la ele, ipocrizia urmașelor Evei a atins cote maxime în bârfa declanșată. Brusc, au uitat că sunt și ele femei și că au fost cândva tinere, concluzionând că vinovată este Femeia. Evident, în cazul cu pricina vinovata de serviciu era femeia cealaltă, dar nu a durat mult ca discuția să derapeze, aducând în postura cu pricina femeia tânără, elegantă și sexy. Care, evident, nu mai este precum cele din generația lor, supusă și devotată familiei, care nu ridica ochii și glasul în fața bărbatului și își vedea de casă și de cratiță, ci una lipsită chipurile de educație și de moravuri, care a ajuns de vină că societatea anilor 2023 nu mai corespunde cu cea de acum 65-70 de ani. Și ea, femeia de azi, trebuie împușcată sau pusă în temniță, pentru că s-a emancipat, pentru că nu mai este supusă și pentru că are proiecte mărețe de carieră, pentru că devine mamă și nu își educă, după principiile anilor '60, copilul.

Citit 1699 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2023 18:34

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

  • postat de Tot un profesor
    Vineri, 24 Martie 2023 15:21
    89.136.185.***
    Nu era mai bine să-și repare greșelile față de copil și să rămână lângă el? O responsabilitate asumată de a avea un copil, abandonată într-un anumit moment al vieții, nu se reia prin sinucidere.
    0
    0
  • postat de Maria
    Vineri, 24 Martie 2023 08:12
    89.136.5.***
    Cristian mi-a fost coleg in facultate.
    Un coleg si om deosebit, destept, cu foarte mult bun simt, saritor iar laudele pot continua. Nu trebuie amestecata viata profesionala cu cea personala. A fost alegerea lui sa paraseasca aceasta lume, NU TREBUIE JUDECAT DE NIMENI !!!! Dumnezeu sa le dea putere
    0
    0
  • postat de paloma
    Vineri, 24 Martie 2023 00:52
    5.13.145.***
    Eu zic c-ar trebui te uiti cum arata femeile din ziua de astazi inainte sa le condamni pe cele de ieri !!!

    Cioc de rata in buze, cohones in obraji, plastic in sani si-n fese, extensii la par, gene evantai, rejuvenare vaginala... Sa mai continui ???!!!...Telefonul si "papornita"de firma in mana !
    0
    0
  • postat de paloma
    Vineri, 24 Martie 2023 00:29
    5.13.145.***
    S-a sinucis !!! Problemele lui personale nu trebuia sa implice si alte persoane in traficul rutier !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.