Final apoteotic de an școlar

Final apoteotic de an școlar
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

România întreagă fierbe! Și nu pentru că vreun fenomen meteo a luat cu asalt țara noastră, ci pentru că toată suflarea din învățământul preuniversitar intră în grevă. 

Dacă miercuri elevii se vor bucura de două ore de pauză, exact în timpul programului de cursuri, de luni, se pare că aceștia vor sta acasă. Pe durată nedeterminată! Sau până când mai marii noștri vor lua în seamă și cerinţele cadrelor didactice care, de câteva luni bune, tot speră că vor fi auziți. E clar, copiii se bucură că intră în vacanță, ad-hoc, după ce abia au început modulul V, dar părinții se tem de soarta copiilor lor, mai ales dacă îi aşteaptă, în perioada imediat următoare, examene de final de ciclu. 

„Câinii latră, caravana trece!”, la asta se reduce situația generală din țară. După mitinguri, marșuri de protest și greve de avertisment, profesorii au luat taurul de coarne și au decis să suspende activitatea în unitățile de învățământ. Deși mai sunt câteva zile până luni, până la momentul declanșării grevei generale, mulți părinți se arată îngrijorați de faptul că nu vor avea ce face cu copiii în timpul în care va fi lacătul pus pe ușa școlilor. Și de aici se naște un val de comentarii, unele avizate, altele mai puțin avizate, unele vizând nevoile profesorilor, altele referitoare la interesele proprii ale părinților care merg la serviciu și care acum trebuie să se descurce cum pot cu odraslele, lăsate în voia sorții prin decizia cadrelor didactice. 

În România lucrului bine făcut, nimeni nu face nimic. Nici bine, nici rău, niciun lucru, nicio decizie. Tăcere la nivel înalt! Marșul de protest inițiat de sindicaliștii din Învățământ zilele trecute a rămas fără ecou. În timp ce aceștia mărșăluiau în liniște și organizat, reprezentanții unui partid i-au acaparat și au atras atenția guvernanților asupra lor. De parcă nu 15.000 de profesori erau importanţi, ci câţiva oportunişti. Acest lucru ne face să credem că doamna ministru al Educației și cu suita ei, nu are nici televizor și nici presa nu o citește, având în vedere că cele două mitinguri au fost pe larg dezbătute atât în presa scrisă, cât și în cea audio/video.

Oare profesoara Carmen Iohannis, aflată încă în activitate, va fi sau nu în grevă? Li se va alătura ea colegilor ei de cancelarie și de breaslă, cu care își bea cafeaua, sau va face front comun cu soțul ei, tot profesor și el, dar care acum ocupă cel mai înalt scaun al țării? Rămâne de văzut....

Citit 1298 ori Ultima modificare Marți, 16 Mai 2023 17:27

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

  • postat de ha.
    Miercuri, 17 Mai 2023 22:10
    89.39.81.***
    marr, vrei haos? asta vrea si tovarusul putin in tara asta. mi se para corect. sa se opreasca tara si sa o repornim cu ceasuri ceaika. ha.
    0
    0
  • postat de marr
    Miercuri, 17 Mai 2023 19:36
    86.124.200.***
    Foarte bine . Sa se blocheze/opreasca TOT . Sanatate-Invatamant - Politie/Justitie -Transporturi .
    Sper ca Iohannis sa devina/ramana in istorie ca Groparul PNL ...neamtul care a reusit sa-l desfiinteze/ingroape DEFINITV .
    " Bratienii - Bratienii ...! " - asa canta toata ziua ...celalalt mare patriot Rares Bogdan .
    Alege-s-ar praful , ca ne-au mancat zilele .
    0
    0
  • postat de deia santajul din sanatate si invatamint prin sindicate a ajuns o rusine
    Miercuri, 17 Mai 2023 15:22
    89.39.81.***
    ce inseamna vrem salarii decente? ce inseamna vrem salarii spre binele invatamintului? in galati profesorii, de gen feminin in special si personalul din sistemul de sanatate tin in mare masura taximetria, consumul in cafenele, ceainarii, restaurante. comenzi on-line de produse, curieri, ....e de bine, asa trebuie....dar totul are o limita. aceea de a nu forta societatea pe o forma de santaj, cel mai urit santaj e acela ca nu-mi pasa daca sa-ti invat copilul chiar daca asta e meseria pe care am ales-o...o fac cind vreau, cind spune sindicatul sa o fac. rusine....profesorii vostri nu au facut..
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 17 Mai 2023 11:40
    5.13.169.***
    De ce nu se importa sistemul german in invatamant??? Bun, eu le-as mari salariile instant la toti profesorii! DAR... inpun si reforma REALA.
    La fiecare sfarsit de semestru, fiecare profesor va avea un punctaj: modul in care prezinta materiile, felul in care se poarta cu elevii, selectarea celor mai inteligenti pentru a fi sprijiniti mai sus...

    Apoi daca elitele nu ajung la un liceu meritat... la anul le scade punctajul profesorului... si salariul cu 5% pe elev eminent pierdut!
    Taierea legaturii intre cancerul politic si invatamant imediat! Fara aceste doua masuri... va sfarsi ca economia!
    0
    0
  • postat de Stăna a rămas fără oi de muls
    Miercuri, 17 Mai 2023 10:09
    109.166.130.***
    S-a schimbat profilul grevelor în 33 de ani, de după '89 sub PSD-PNL guvernare, zic eu, catastrofală. Dacă la începutul anilor de după '89, marile greve erau organizate de sindicaliștii ,,oamenilor muncii'' din marile întreprinderi a industriei, pentru a-și apăra locurile de muncă și distrugerea marilor întreprinderi, uzine, fabrici, fie comuniste care au ajuns demolate și la fier vechi, azi, marile greve le fac bugetații, bugetari cu simbrie de la stat, stat care prin PSD-PNL, au alungat 5 milioane de români peste hotare, care erau buni de impozitat în țară, nu peste hotare.
    0
    0
  • postat de florin
    Miercuri, 17 Mai 2023 09:15
    86.124.202.***
    Salarii mari la bugetari nu inseamna si calitate!De exemplu medicii!Au salarii de top in Europa!S-a schimbat ceva in calitatea actului medical?Justitia !Salarii pensii mari imense cu a romanului de rind!Avem cumva justitie in care poti sa ai incredere?Platim politicienii scump!Muncesc parlamentarii de miercuri pina joi !Toate drepturile posibile!!!Avem cumva un parlament functional?Nu ne mai gindim la salariile din consiliul concurentei,anaf,asf,protectia consumatorului si altea alea care ar trebui sa apere drepturile romanului simplu!Deci salarii mai mari la profesori va insemna si calitate?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.