Concediu cu iz bulgăresc și cu servicii all inclusive

Concediu cu iz bulgăresc și cu servicii all inclusive
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

La o simplă accesare a reţelelor de socializare în această perioadă, gândul îți fuge imediat la vacanță. Și, evident, prima opţiune este litoralul românesc. În urmă cu câteva zile, o postare din Eforie, arăta o mulţime de șezlonguri goale. La polul opus, o filmare de pe litoralul bulgăresc ne demonstrează că fițele și moda s-au mutat deja în ţara vecină.

Și e foarte ușor să-i identifici pe turiștii români în ditamai stațiunea bulgărească. De ce? Pentru că farfuriile cele mai pline la all inclusive sunt cele ale concetățenilor noștri. Chiar dacă nu mănâncă tot din farfurie, așa cum prevede codul bunelor maniere, important este să apuce să facă un selfie și câteva poze cu farfuria plină... să moară vecinul de ciudă că el este la lux și opulență pe litoralul bulgăresc. Și chiar dacă berea de la dozatoarele bulgărești este apă de ploaie (în opinia băutorilor cunoscători), important este că se află la discreție atât la cazare, cât și pe plajă și completează perfect tabloul pozelor postate pe internet.

În ultimii ani, moda de a petrece vacanţa pe litoralul bulgăresc a luat amploare. All inclusive, hoteluri pe malul mării, viață de noapte și uneori chiar mai multă curățenie decât la noi. Trebuie remarcate două mari categorii de turiști care preferă acest gen de concedii. Pe lângă familiile cu copii, pentru care sistemul all inclusive este mană cerească, și tineretul dornic de senzații ieftine se dă în stambă pe litoralul bulgăresc de parcă ar fi în Monaco!

Nu pot să nu mă întreb cum de la bulgari se poate face turism astfel încât, an de an, stațiunile lor de la malul Mării Negre să fie pline. Cum vecinii pot să ofere servicii de divertisment copiilor şi o mulţime de variante de distracţie pentru adulţi.

Dilema cea mai mare este însă de ce bătrâna Mare Neagră este limpede și curată la bulgari, iar în dreptul stațiunilor din România arată de parcă toate deșeurile lumii s-au revărsat în ea. An de an, pe litoralul nostru, în extrasezon, se fac pregătiri pentru vară. An de an se alocă fonduri pentru amenajat și modernizat hoteluri, pentru curățat și împrospătat plajele. Şi cu toate acestea, sezonul estival aduce, în România, cu fiecare an ce trece, costuri mult peste bugetul alocat unei vacanțe într-o țară austeră, cu condiții de 2 stele la preţuri de 5 și cu servicii care lasă din ce în ce mai mult de dorit.

Citit 2521 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2023 18:21

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

  • postat de Gigel
    Vineri, 21 Iulie 2023 19:16
    5.13.128.***
    Nu voucherele strica turismul, romanul manelizat il strica. Raman la parerea ca nu oricine trebuie sa ajunga peste tot.
    0
    0
  • postat de Hai la mare, să trăiți o aventură cu E-coli
    Vineri, 21 Iulie 2023 17:16
    109.166.131.***
    Hai la mare să faci baie împreună cu E-coli. Auzi sfat, să nu bagi capul în apa mării, să nu tragi pe nas, gură, ochi prea mult E-coli. Păi așa, intri în mare cu un costum de scafandru. Și ce este mai grav, nu există dușuri și astfel pleci la masa de prânz, cu E-coli pe tine, că să mai spui, la gru
    0
    0
  • postat de eu
    Vineri, 21 Iulie 2023 14:10
    86.124.201.***
    Spune cine și la ce televiziune ai auzit ce scrii aici, florine, să vedem și noi cât la sută din ce auzi poți reda a doua zi. Ce spui tu cu tichetele de vacanță conține un sâmbure de adevăr numai că nu e discuție de purtat între două stații de autobuz, nu pricepi dacă ți-ar explica cineva. Prețurile
    0
    0
  • postat de un observator
    Vineri, 21 Iulie 2023 12:37
    193.230.156.***
    Nu avem mentalitatea necesara. Credem despre noi tot felul de prostii. Suntem grozavii grozavilor. Aflu zilele acestea ca marea este plina de tot felul de lucruri: alge, resturi diverse, tot felul de e-coli, bacili, altele asemenea, calitatea nisipului de pe plaja, etc. Numai la noi se vad acestea?
    0
    0
  • postat de eu
    Vineri, 21 Iulie 2023 10:59
    193.231.148.***
    Mai draga Florin, inainte de bugetari si tichetele de vacanta tot litoralul era curat ca lacrima? Fa-ma si pe mine sa inteleg, cine i-a oprit pe patronii de la hoteluri sa nu mai creasca preturile?
    0
    0
  • postat de florin
    Vineri, 21 Iulie 2023 08:07
    86.124.202.***
    Scopul patronilor de pe litoral este atragerea cit mai multor bugetari cu tichete de vacanta!Tichetele de vacanta au distrus litoralul si turismul chiar romanesc!Anul acesta un tichet de vacanta are valoarea de 1450 ron !Inmultiti cu 1200000 de bugetari!Care obligatoriu trebuie sa valorifice aceste
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.